Bolts un Pērsone atzīti par pasaules gada labākajiem vieglatlētiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par gada labākajiem vieglatlētiem atzīti jamaikiešu sprinta superzvaigzne Useins Bolts un Austrālijas barjerskrējēja Sallija Pērsone, sestdien pavēstīja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Bolts šo prestižo balvu saņēma trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. Par pasaules labāko vieglatlētu viņš tika nosaukts arī 2008. un 2009. gadā, bet pērn šo balvu saņēma 800 metru skrējējs Deivids Rudiša no Kenijas.

Bolts šogad Dienvidkorejas pilsētā Tegu notikušajā pasaules čempionātā kļuva par pasaules čempionu 200 metru skrējienā un 4x100 metru stafetes sacensībās, bet 100 metru finālā par pāragru startu izpelnījās diskvalifikāciju.

Pērsone šī gada pasaules čempionātā veica ceturto visu laiku ātrāko skrējienu, izcīnot zelta medaļu 100 metru barjerskrējienā.

Bez Bolta uz gada labākā vieglatlēta titulu vīriešu konkurencē pretendēja arī šī gada pasaules čempions 100 metru sprinta distancē Johans Bleiks no Jamaikas, kurš šogad spēja sasniegt arī visu laiku otro ātrāko rezultātu 200 metru distancē, un Rudiša, kurš šogad kļuva par pasaules čempionu savā distancē, kompensējot neveiksmi 2009. gada čempionātā.

Sieviešu konkurencē bez Pērsones starp trijām finālistēm uz balvu pretendēja arī šogad trešo pasaules čempiones titulu pēc kārtas izcīnījusī Jaunzēlandes lodes grūdēja Valērija Edamsa un pasaules čempionāta 5000 metru un 10 000 metru distancēs triumfējusī Kenijas garo distanču skrējēja Viviana Čeruijota.

Kā ziņots, pagājušajā gadā par labākajiem pasaules vieglatlētiem tika nosaukti Rudiša un divkārtējā pasaules čempione augstlēkšanā Blanka Vlasiča no Horvātijas, kura Tegu bija piesta samierināties ar otro vietu, zaudējot krievietei Annai Čičerovai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu