Bordāns: Būvēt tiesu ēku Latvijai ir laba tradīcija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Būvēt tiesu ēku Latvijai ir laba tradīcija, jo tiesu sistēmas galvenā misija ir aizstāvēt sabiedrību,» šodien, administratīvo tiesu jaunbūves pamatos Pārdaugavā, Baldones ielā 1, ieliekot kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Bordāns norādīja, ka jaunā tiesu ēka kļūs par simbolu tiesu varai un sabiedrības uzticēšanās pamatakmeni tiesu sistēmai. «Dzīvojot taisnībai valstī, pastāvēs arī tauta,» uzsvēra ministrs. Jaunajā ēkā turpmāk atradīsies Administratīvā rajona Rīgas tiesu nams un Administratīvā apgabaltiesa.

Kapsulā tika ievietota arī viena lata monēta ar eža simbolu un šīs dienas «Latvijas Avīzes» izdevums. «Eža simbols norāda uz tiesu darbības raitāku gaitu un cerību, ka cilvēki uzticēsies tiesu varai,» sacīja ministrs.

Tiesu nama aģentūras pārstāve Santa Sausiņa apliecināja, ka jaunais tiesu mājas projekts ir moderns un būs piemērots abu tiesu vajadzībām. Savukārt būvfirmas SIA «Arčers» būvniecības departamenta direktors Jānis Markulis apstiprināja, ka jaunā tiesu ēka tiks būvēta ātri un kvalitatīvi, ar ilgtspēju.

LETA jau informēja, ka tiesu nama projekta pasūtītāja ir VAS «Tiesu nama aģentūra». Līgums ar pasūtītāju paredz ēkas projektēšanu un būvniecību par kopējo summu 7,3 miljoni latu ar pievienotās vērtības nodokli.

Monolītajai dzelzsbetona karkasa ēkai būs četri stāvi, keramzītbloku ārsienas un starpsienas, fasādē izmantotas stiklotas alumīnija konstrukcijas. Jaunbūves piebraucamie ceļi un gājēju celiņi būs ar betona bruģakmens segumu. Projekts paredz pagalmā izveidot atpūtas teritoriju, kopjot jau tur esošos vērtīgos kokus un papildus veidojot zemākus stādījumus, kā arī veicot citus apzaļumošanas darbus. Pie ēkas būs autostāvvieta 78 automašīnām. Ēkas kopējā platība - 7090 kvadrātmetri.

Ēkā būs izvietotas divas atsevišķas tiesu institūcijas ar to funkciju izpildei, personālam un apmeklētājiem nepieciešamajām telpām. Pirmajā stāvā paredzētas abu tiesu kancelejas un apmeklētāju telpas, augšējos stāvos būs izvietotas kopumā 23 tiesu zāles un personāla telpas.

Divas tiesu zāles būs aprīkotas ar videokonferenču iekārtām. Pagrabstāvā būs abām tiesām kopīga konvoja zona. Visām tiesu zālēm būs nodrošinātas trīs atsevišķas ieejas - apmeklētājiem, personālam un konvojam. Ēka būs aprīkota ar speciālām drošības sistēmām. Projekts paredz ēkas un telpu pieejamību invalīdiem.

Jaunbūves projektu ir plānots pabeigt 2013.gada vasarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu