Bostonā pērnā gada terorakta vietā evakuēti simtiem cilvēku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bostonā otrdien evakuēti simtiem cilvēku pēc tam, kad pirms gada notikušā terorakta vietā tika atrastas divas pamestas mugursomas.

Otrdien apritēja gads, kopš traģiskā tereorakta līdzās Bostonas maratona finiša līnijai, kur dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet aptuveni 260 tika ievainoti.

Aizdomās par saistību ar šajā vietā atrastajām mugursomām arestēts kāds vīrietis, teikts Bostonas policijas departamenta oficiālajā tvitera kontā.

Notikuma vietā tika izsaukta spridzekļu detonēšanas vienība.

Kāds aculiecinieks ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka policija aizturējusi kādu jaunu vīrieti, kas bijis ģērbies tumšās drēbēs un nesis mugursomu.

Aizdomās turamais uzstājis, ka ir universitātes students un nav ar šo incidentu saistīts.

2013.gada 15.aprīlī līdzās Bostonas maratona finiša līnijai eksplodēja divi pašdarināti spridzekļi.

ASV izmeklētāji uzskata, ka sprādzienu sarīkoja divi čečenu imigranti - brāļi Carnajevi. 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs vēlāk gāja bojā apšaudē ar policiju, bet 19 gadus vecajam Džoharam Carnajevam būs jāstājas tiesas priekšā.

Plānots, ka Džoharam Carnajeva prāva sāksies novembrī.

Šogan Bostonas maratons notiks 21.aprīlī īpaši stingros drošības apstākļos.

Šīgada sacensību apmeklētājiem nāksies iziet apjomīgu drošības pārbaudi, bet ienešanai skatītāju teritorijā tiek lūgts ņemt līdzi tikai izmērā mazus priekšmetus caurskatāmās somās.

Policijas pārstāvju klātbūtne šogad tiks dubultota, sasniedzot 3500 kārtības sargu atzīmi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu