Bostonas maratonā otro gadu pēc kārtas triumfē Kenijas skrējēja Jepto (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenajā Bostonas maratonā pirmdien otro gadu pēc kārtas sieviešu konkurencē triumfēja Kenijas skrējēja Rita Jepto, kamēr kungiem labākais bija mājinieks Mebs Keflezigi.

Jepto 42,195 kilometrus garo distanci sasniedza pēc divām stundām, 18 minūtēm un 57 sekundēm.

Šī Kenijas skrējējai bija kopumā trešā uzvara Bostonas maratonā, jo viņa ne tikai triumfēja pērn traģiskajās sacensībās, bet paveica to pašu arī 2006.gadā.

Otrajā vietā nedaudz vairāk kā minūti aiz Jepto finišēja Etiopijas skrējēja Buzuneša Deba, bet trešā bija viņas tautiete Mare Dibaba.

Tikmēr 38 gadus vecais Kelflezigi, kurš 2004.gada Atēnu olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba godalgas, Bostonā finišēja pēc divām stundām, astoņām minūtēm un 37 sekundēm.

Zīmīgi, ka tādejādi Kelflezigi kļuvis par pirmo ASV skrējēju kopš 1983.gada, kurš spējis uzvarēt Bostonas maratonā.

Otrajā vietā pēc 11 sekundēm finišu sasniedza Kenijas skrējējs Vilsons Čebets, bet trešais bija viņa tautietis Frenklins Čepkvonijs.

Kā zināms, pie Bostonas maratona finiša līnijas pagājušā gada 15.aprīlī notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu