Brāļi Justi cer uz labākiem rezultātiem jaunajā sezonā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa braucēji Augusts Justs un Roberts Justs no «Latvia Husqvarna Racing» komandas cer uz labākiem rezultātiem jaunajā pasaules čempionāta sezonā, kas sāksies jau šīs nedēļas beigās Katarā.

Šajā sezonā A.Justs brauks prestižākajā MXGP klasē, kas iepriekš bija pazīstama kā MX1, bet MX2 klasē kopā ar R.Justu komandu pārstāvēs arī beļģis Matiass Plesers, aģentūru LETA informēja komandas pārstāvis Aigars Liepa.

Iepriekšējās sezonās šī komanda bija zināma kā «Latvia Elkšņi Honda», taču pirms 2014.gada sezonas tika pieņemts lēmums nomainīt motociklu marku no «Honda» uz «Husqvarna».

«Šogad esam daudz vairāk stundu pavadījuši uz motocikliem. Ja iepriekšējās sezonās tās bija vidēji 15 stundas, tad šogad esam nobraukuši jau 35, un tā ir liela starpība. Bijām nometnē Spānijā vairāk nekā divus mēnešus, un visu šo laiku ar mums strādāja viens no Eiropas labākajiem treneriem Džons van den Berks,» stāsta A.Justs.

«Skaidrs, ka ir grūti cīnīties ar rūpnīcu komandām, un pagaidām izskatās, ka «Husqvarna» tehniski ir tuvāk tām. Vismaz tādas ir manas sajūtas - jauda, vadāmība, pagaidām par to varu teikt vislabākos vārdus. Taču izvērstākus secinājumus varēsim izteikt tikai pēc sacensībām. Iespējams, ka MXGP klasē atšķirība ar «Honda» nav tik jūtama, taču MX2 klasē «Husqvarna» bāzes modeļi ir pārāki par konkurentiem, tāpēc šo lēmumu bija vieglāk pieņemt, domājot par Robertu.»

Pērnajā sezonā MX1 klasē A.Justs sasniedza savu labāko karjeras rezultātu, sezonas kopvērtējumā ierindojoties 19.vietā, bet viņa jaunākais brālis Roberts MX2 klasē ierindojās 33.vietā.

«Es nesaukšu nekādu vietu, pagaidām. Pērn izcīnīju 19.vietu, un droši vien nav grūti iedomāties, uz ko ceru šogad,» paudis A.Justs.

«Man pērnā sezona bija pagalam neveiksmīga. Uzskatu, ka šogad esmu daudz labākā formā, tāpēc mērķis ir katrās sacensībās cīnīties par punktiem, bet kādā noteikti iekļūt starp labākajiem 15,» piebilst R.Justs.

Sezonas gaitā sportisti dalību posmos vērtēs pēc uzrādītajiem rezultātiem. Ja tie būs labi, latvieši cer startēt visos posmos.

Sezona no marta līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē «Zelta zirgs» risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu