Brāļi Macji: Basketbola sabiedrībā Fernandess nepatīk nevienam (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madrides «Real» basketbolists Rūdijs Fernandess ir nekaunīgākais spēlētājs pasaulē, un viņu ienīst visi, sarunā ar aģentūru LETA izteicās latviešu izcelsmes Lietuvas basketbola līdzjutēji dvīņubrāļi Nauris un Normunds Macji.

Kā ziņots, martā pēc ULEB Eirolīgas basketbola turnīra spēles starp Kauņas «Žalgiris» un «Real» komandām Nauris Macjus iesita Fernandesam pa seju, kas izraisījis asiņošanu. Pēc notikušā «Žalgiris» komanda saņēma naudas sodu, bet dvīņubrāļiem uz mūžu liegta ieeja Kauņas «Žalgiris» mājas spēļu hallē, kā arī jebkurā turnīrā, ko organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB).

Vēlāk Spānijas masu mediji apgalvoja, ka Macji esot Fernandesam atvainojušies, tomēr sarunā ar aģentūru LETA viņi to noliedza.

«Spāņu žurnāliste no laikraksta «Marca» mums atsūtīja jautājumus, kuru vidū bija arī, vai mēs viņam atvainotos,» izteicās Normunds Macjus. «Atbildējām, ka neatvainosimies tik ilgi, kamēr viņš neatvainosies lietuviešiem. Atvainojāmies mammām, tētiem un visām ģimenēm Spānijā, bet ne viņam. Ja viņš atvainotos Lietuvai, mēs atvainotos viņam, bet esam droši, ka viņš tā nedarīs

Tomēr Nauris Macjus atzina, ka nožēlo notikušo. «Tas nebija speciāli, bet emociju iespaidā. Tajā brīdī puse «Žalgiris» arēnas bija gatava viņam iesist.»

Tāpat dvīņubrāļi noliedza, ka Normunds būtu iesitis Fernandesa apsargam, kā izskanējis iepriekš. «Pats dzirdēju, kā apsargs policijā liecināja, ka esmu sitis, bet viņš labi zina, ka tā nav taisnība

Brāļi Macjus var ilgi uzskaitīt visas Fernandesa nekrietnības basketbola laukumā, kā arī ilgi stāsta par Lietuvas, Krievijas un citu valstu zvaigznēm, kas viņiem izteikuši atbalstu.

«Viņš ir nekaunīgākais spēlētājs pasaulē. Par notikušo mūs atbalsta visi,» uzsvēra Normunds Macjus. «Visa basketbola sabiedrība zina, kāds viņš ir. Fernandess nepatīk nevienam.»

Īpašs naids Fernandesam ar «Žalgiris» komandu sākās pirmajā šīs sezonas abu komandu tikšanās reizē Madridē, kad spānis vairākkārt izcēlās ar nesportisku rīcību, turklāt pēc mača lietuviešus nosauca par «bijušajiem komunistiem». Tāpat viņš vairākkārt «atzīmējies» arī sezonas izskaņā gan mačā pret «FC Barcelona Regal» komandu, gan ULEB Eirolīgas finālmačā.

«Viņam ir nulle respekta pret pretiniekiem. Tā nedrīkst būt,» teica dvīņubrāļi,

«ULEB Eirolīgas finālu skatījās 150 valstīs, bet viņam piesprieda tikai 3500 eiro naudas sodu. Ir jādod daudz lielāki sodi un arī diskvalifikācija, bet Fernandesam atļauj darīt visu, ko viņš grib,» neapmierināti ir dvīņubrāļi.

«Tā ir spāņu mafija. Ja mēs uzvarēsim arbitrāžas tiesā, daudz kas organizācijā mainīsies. Un tā arī būs, jo mans brālis ir nevainīgs,» uzsvēra Nauris Macjus.

Abi brāļi, kuru tēvs dzimis Klaipēdā, ir dedzīgi Lietuvas basketbola līdzjutēji un šā gada februārī ieguva Lietuvas pilsonību.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu