Brālis par Kārļa un Zanes Skrastiņu laulību: Tur nebija īsti labi...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Nākamnedēļ hokejistam Kārlim Skrastiņam būtu 38.dzimšanas diena. Tuvojoties šim datumam, žurnāls «Privātā Dzīve» intervējis Kārļa brāli Ati Skrastiņu (46), kurš, skumji nopūšoties, par Kārļa un Zanes attiecībām atzinis «Tur nebija īsti labi.» Zane Ata intervijas izteikumus nosaukusi par apmelojumiem, kurus katrs lasītājs varot izvērtēt pats un izspriest - kādi esot Kārļa brāļa patiesie nolūki.

«Viss sastājās savās īstajās vietās, un visi parādīja savas īstās sejas brīdī, kad Kārļa pēkšņi vairs nebija,» skumīgi atzinis hokejista vecākais brālis. Kārļa vienīgā vājība bijusi sava vājuma neizrādīšana, apgalvojis Atis Skrastiņš. Viņš atklājis, ka to, kas patiesībā risinājies brāļa ģimenē, varējis tikai nojaust: «Un tas, ko redzēju, nebija nekas labs.»

Intervijā Atis klāstījis, par to kādi varētu būt Zanes Skrastiņas iemesli neieredzēt Kārļa brāli un kas it kā slēpies zem saticīgās ģimenes fasādes.

«Zane ir pārliecināta, ka noprecot Kārli, viņa panākumu atslēga bija tieši viņa,» bildis Atis Skrastiņš, skaidrojot, ka jebkurš, kurš to mēģinājis apstrīdēt uzreiz kļuvis par ienaidnieku. Tā kā Atis zināmā mērā esot bijis Kārļa autoritāte, tad viņš esot kļuvis par ienaidnieku numur viens, pārliecināts esot Atis.

Atis PDz intervijā izdara mājienus par Zanes ietekmi uz draugu izvēli, kuru lokā nebija vietas tādiem, kas nesēž VIP ložās un brauc ar veciem golfiņiem.

Vissvarīgākais pasaulē talantīgajam latviešu hokejistam bijuši viņa bērni un tas attiecīgi kļuvis par efetīvu ieroci Zanes rokās. Atis minējis piemēru, ka Zane ļoti labi zinājusi, ka tikšot pie kārotā ar tādām frāzēm kā - vai tad tu nezini, ka bērniem jau sen gribējās, lai mammai ir jauna mašīna?

Atis stāstījis, ka Kārlis ļoti rūpējies par ģimeni - sievai Amerikā bijusi mājkalpotāja un aukle, kas nodrošinājušas bezrūpīgu dzīvi - arī mātei Kārlis palīdzējis kā spējis. Par mammu Kārlis ļoti rūpējies un pret to mēguši būt iebildumi sportista dzīvesbiedrei: «Ja Kārlis mammai esot iedevis 250 latu, Zane aizrādījusi, ka vajadzējis dot 200,» piebilst Atis Skrastiņš.

Visam punktu esot pielikusi sāpju nauda jeb hokejistu apdrošināšana. Aptuveni 10 miljonus dolāru lielo summu Krievija pēc avārijas izmaksāja bojāgājušo tuviniekiem - pēc Krievijas likumiem tie ir tēvs, māte un sieva ar bērniem. Kārļa Skrastiņa gadījumā tuvinieki atradās Latvijā, tādēļ visu naudu saņēmusi Zane ar bērniem, jo Latvijas valsts likumdošanā māte un tēvs netiek uzskatīti par bojāgājušā tuvākajiem cilvēkiem, norādījis Atis, viņš arī minējis, ka tādus pašus maksājumus, tikai lielākus, hokejistu ģimenes saņemot arī no Amerikas.

Hokejista brālis PDz stāstījis, ka uzzinot, ka visu naudu ir saņēmusi sieva, Krievijas hokeja arodbiedrība minējusi, ka tas neesot pareizi. Arodbiedrība esot lūgusi Latvijas pusi darīt kaut ko lietas labā, lai daļa sāpju naudas tiktu arī mātei. Uzzinot, ka par sāpju naudu interesējusies arī Kārļa mamma, Zane esot uztaisījusi pamatīgu histēriju. Kopš tā laika Ata un Kārļa mamma mazbērnus neesot redzējusi. Vienīgais risinājums, ko Atis redzot, ir sagaidīt, kad mazmeitas paaugšoties un varēšot pašas pieņemt lēmumu apciemot vecmāmiņu.

Zane Skrastiņa Ata interviju PDz komentējusi, sakot, ka šajā situācijā varot tikai izteikt nožēlu, ka ar tik zemiskām un nožēlojamām metodēm tiekot izrādīta necieņa pret viņas un Kārļa ģimeni. Attiecības ar Kārļa mammu Zanei esot labas un sirsnīgas, turklāt jau tuvākajā laikā plānots vecmāmiņas apciemojums, kaut arī tam tiekot likti šķēršļi no Ata ģimenes puses. «Es ceru, ka cilvēki, lasot šos ļaunos apmelojumus, paši izvērtēs šā cilvēka patiesos motīvus,» savu komentāru «PDz» pabeigusi Zane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu