Bricim 73. vieta Pasaules kausa posmā sprintā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis šodien ieņēma 73. vietu Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās.

Divās šaušanās Bricis pieļāva tikai vienu kļūdu, tomēr distancē viņam bija gauss solis un finišā Latvijas biatlonists, kurš oficiāli jau ir beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants, uzvaru izcīnījušajam krievam Jevgeņijam Garaničevam zaudēja trīs minūtes un 23,2 sekundes.

Lai iekļūtu labāko 60 sportistu vidū un kvalificētos sestdien paredzētajām iedzīšanas sacensībām, Bricim distance bija jāveic par 45 sekundēm ātrāk.

Bricim šīs bija trešās individuālās sacensības šosezon. Pārējie Latvijas biatlonisti šajā posmā nepiedalās, jo lielākā daļa startē Eiropas čempionātā, kas noslēdzās šodien, bet Edgars Piksons treniņnometnē gatavojas sezonas izšķirošajām cīņām.

Aizvadītajās sacensībās Garaničevs distanci veica bez kļūdām un par nieka 0,7 sekundēm apsteidza vācieti Ārndu Paiferu, kurš arī šāva nekļūdīgi. Šī Garaničevam bija pirmā uzvara karjerā, bet 11,8 sekundes uzvarētājam zaudēja trešajā vietā finišējušais Emīls Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešu konkurencē pirmo vietu ar 577 punktiem saglabāja francūzis Martēns Furkāds, kurš šoreiz finišēja desmitajā vietā. Viņam vairs tikai desmit punktus zaudē Svendsens, bet trešais ar 523 punktiem 12. pozīcijā finišējušais ir Vācijas biatlonists Andreass Birnbahers. No Latvijas sportistiem 68. vietu ar 22 punktiem pašlaik ieņem Andrejs Rastorgujevs.

Posma turpinājumā sestdien notiks iedzīšanas sacensības vīriešiem un sievietēm, bet svētdien biatlonisti sacentīsies masu starta distancēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu