Brīdina: Izplatās bīstams vīruss, kas apdraud internetbanku lietotājus (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: powtac, CC BY-NC-ND 2.0

Kopš pagājušās nedēļas Latvijas interneta vidē tiek novērota internetbanku lietotājus apdraudoša vīrusa izplatība. Vīrusa mērķis ir izkrāpt lietotāju personīgo informāciju un internetbanku piekļuves datus, portālam «Apollo» pavēstīja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas «CERT.LV» pārstāve Līga Besere.

Ja, uzsākot darbu ar internetbanku, tiek saņemts aicinājums ievadīt vairākus kodus no kodu kartes, maksājumu kartes numuru, kartes derīguma termiņu, PIN kodu, vai jebkuru citu privātu informāciju, kas parasti netiek prasīta, «CERT.LV» aicina darbu ar internetbanku nekavējoties pārtraukt un sazināties ar banku.

Līdz šim «CERT.LV» speciālisti saņēmuši informāciju par vīrusa izplatīšanos e-pasta sūtījumu veidā, kuros sūtītāja adreses laukā tiek norādīta kāda saņēmējam pazīstama e-pasta adrese, bet saturā ir aicinājums aplūkot failu, kuram var piekļūt, sekojot e-pastā norādītajai saitei. E-pasta vēstule ir latviešu valodā.

Iedzīvotāji tiek aicināti šādus e-pastus ignorēt. «CERT.LV» paši uzsver, ka konkrētais vīruss ļoti strauji mainās un pretvīrusu programmatūra bieži vien to neatpazīst. Ja saite tomēr ir tikusi atvērta un ir aizdomas, ka dators ir inficēts, jāsazinās ar «CERT.LV».

Tāpat CERT.LV aicina atcerēties, ka neviena banka nekad nesūtīs e-pastus, lai veiktu drošības pārbaudes, informācijas saskaņošanu vai jebkādos citos nolūkos, lūdzot Jums norādīt personīgos datus.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu