Brīdina, ka Eiropā samazinās algas; vajadzīgs jauns ceļš (214)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kompania Piwowarska, CC BY-NC-ND 2.0

«Reālās algas pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājušās lielākajā daļā Eiropas Savienības valstu,» atzinusi Eiropas arodbiedrību konfederācijas (ETUC) ģenerālsekretāre Bernadete Segola. 

Reālās algas (algas, kuras koriģējusi inflācija un paaugstinātie nodokļi) ir samazinātas 18 no 28 ES valstīm kopš 2009.gada – par 23% Grieķijā, 12% Ungārijā, vairāk nekā 6% Spānijā un Portugālē, vairāk nekā 4% Nīderlandē un Apvienotajā Karalistē.

«Taupība nestrādā,» sacīja Segola, «Eiropai nepieciešams jauns ceļš. Tam vajadzīgi ieguldījumi jaunu darbavietu radīšanā.»

ETUC ir aprēķināts, ka 250 miljardi eiro 10 gadu laikā var radīt 11 miljonus jaunu darbavietu, un šāds ieguldījums ir tikai ceturtdaļa no tā, kas ir iztērēts banku noguldījumos, un ceturtdaļa no tā, kas ik gadu tiek zaudēts, krāpjoties un neiekasējot nodokļus. Konfederācija norāda, ka vairāk nekā 26 miljoni eiropiešu ir bez darba. Tas ir par 10 miljoniem vairāk nekā 2008.gadā. Vēl visā Eiropā aptuveni 7,5 miljoni jaunu cilvēku nestrādā un nemācās.

B. Segola arodbiedrību samitā norādīja: «Rīt Eiropas Padome apspriedīs ekonomikas, industriālās un enerģijas politikas. Šīs politikas varētu attīstīt izaugsmi. Bet tā nenotiks, jo industriālajai politikai nav instrumentu, ar kuriem radīt darbavietas - enerģētikas politikai trūkst ambīciju, un ekonomikas politika balstās uz taupību un deregulāciju: tā ir nepareiza ekonomikas politika!»

Tāpat Segola brīdināja, ka ar pašreizējām ES taupības politikām, «Eiropa saskarsies ar zaudētu desmitgadi un zaudēto paaudzi – pazaudētu bezdarbā, migrācijā un bezcerībā.»

Arodbiedrību vēstījums, ko parakstīs Segola un citi arodbiedrību līderi, tiks nosūtīts Eiropas Komisijai, Eiropas Padomei un Padomes Prezidentūrai, kas rīt tiksies trīspusējā Sociālajā Samitā pirms Eiropas Padomes sanāksmes.

Komentāri (214)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu