Brīdina, ka uz ceļiem var veidoties «melnais ledus» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Achromatic Lodge, CC BY-NC-SA 2.0

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien visā Latvijā iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās apledojuma veidošanos uz autoceļiem, brīdina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

LVC norāda, ka, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais «melnais ledus», kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Lai veiksmīgi pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, ir jāmaina savi vasaras braukšanas paradumi un jāpielāgojas ziemas apstākļiem, uzsver LVC.

LVC norāda: «Tāpēc aicinām autovadītājus pārliecināties par to, ka jūsu automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam. Atgādinām, ka no 1.decembra līdz 1.martam automašīnām ir jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu