Brīdina par apledojušiem ceļiem daudzviet Latvijā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi – uz brauktuvēm veidojas apledojums, tāpēc autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi.

Kā liecina «Latvijas Valsts ceļi» sniegtā informācija, braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās.

Rīgas apkārtnē, Ainažu un Daugavpils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši;

Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana no Murjāņiem līdz Stalbei, Veclaicenes virzienā autoceļš apledojis posmā Rīga-Smiltenes pagrieziens, Bauskas virzienā brauktuve apledojusi līdz Lietuvas robežai, Jelgavas virzienā apledojums veidojas no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā autoceļš vietām sniegots un apledojis posmā Annenieki-Liepāja, bet Ventspils virzienā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus līdz pat Ventspilij.

Brauktuves tiek tīrītas un kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Kā novēroja aģentūra LETA, arī Rīgā šorīt stipri sniga. Ielas un ietves ir klātas ar sniegu un apgrūtina gan autovadītāju, gan gājēju pārvietošanos. Pilsētas ielu sakopšanā iesaistījusies speciālā tehnika, kas sākotnēji izbraukusi uz tiltiem, pārvadiem un galvenajām ielām. Savukārt mazāk noslogotajās ielās sniegs tiek piebraukts un ielas ir slidenas.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus visā valstī, izņemot Latgali un atsevišķus posmus Vidzemē. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Kā norāda ceļu uzturētāji, lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu