Brīdina par gripas epidēmiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Analizējot pagājušās nedēļas gripas un akūtu augšējo elpceļu saslimšanas gadījumu monitoringa datus, Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) epidemiologi prognozē strauju gripas gadījumu skaita pieaugumu, kas, iespējams, tuvākajā laikā sasniegs epidēmijas apmērus. Šāda situācija iespējama, jo jau pagājušajā nedēļā gripas saslimstība sāka intensīvi pieaugt un epidēmisko slieksni pārsniedza Bauskā.

Pagājušajā nedēļā monitoringā saņemta informācija par 30 gripas gadījumiem. Ar gripu saslima vidēji 14 no 100 000 iedzīvotajiem, nedēļu iepriekš tikai viens no 100 000 iedzīvotājiem. Bauskā ar gripu slimoja 139, Rīgā — 38 un Daugavpilī seši cilvēki uz 100 000 iedzīvotājiem.

Rīgas stacionārajās ārstniecības iestādēs bija ievietoti 14 gripas pacienti, t. sk. viens ar gripas komplikācijām. Saslimuši iedzīvotāji dažādās vecuma grupās, pieci no tiem bija bērni vecuma grupā līdz 14 gadiem. 

Saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām šā gada 3. nedēļā bija vidēji 887 uz 100 000 iedzīvotājiem. Salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš saslimstība pieauga visās vecuma grupās vidēji par 21%, bet par 25% pieauga saslimstība bērniem vecuma grupā 5–14 gadi. Visaugstākā saslimstība bija Jēkabpilī, Preiļos, Limbažos, Alūksnē.  Saslimstība augstāka par vidējo bija vēl astoņās Latvijas pilsētās. Citas akūtās augšējo elpceļu infekcijas visbiežāk izraisīja respiratori sincitiālais vīruss.

Saslimstība ar pneimonijām arī pieauga, vidēji par 19%.

Pagājušajā nedēļā nedaudz samazinājās vispārējās izglītības iestāžu apmeklējums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu