Brīdina par kiberepidēmiju, kas iznīcinās internetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kompānijas «Kaspersky Lab» dibinātājs un ģenerāldirektors Jevgēņijs Kasperskis, uzstājoties Telavivas Universitātē, atzinis, ka ir satraukts par iespējamu vērienīgu kiberepidēmiju, kas apdraud cilvēci.

«Es baidos, ka tas ir tikai spēles sākums, un pavisam drīz pasaules valstis par to pārliecināsies,» runājot par jauno vīrusu-spiegu «Flame», kas «uzbruka» datoriem Tuvajos Austrumos, sacīja Kasperskis.

«Es baidos, ka tās ir beigas tai pasaulei, kādu mēs līdz šim zinājām,» sacīja eksperts, uzsverot, ka pasaulē ir ļoti daudz datorsistēmu, no kurām esam ļoti atkarīgi.

Kasperskis arī norādīja, ka tādu vīrusu kā «Flame» ir spējīgi izstrādāt daudzu valstu eksperti. Šāda vīrusa izstrādāšana varētu izmaksāt aptuveni 100 miljonus ASV dolāru. 

Runājot par sekām, kādas varētu radīt kiberepidēmija, eksperts norādīja, ka runa ir par pilnīgu interneta iznīcināšanu, vai par uzbrukumiem nozīmīgiem infrastruktūras objektiem.

Patlaban pasaulē nav adekvātas sistēmas, kas spētu pretoties nežēlīgiem vīrusiem. Vienīgā iespēja pretoties kiberepidēmijai – nepieciešam starptautiska sadarbība šajā sfērā.

Jauno vīrusu «Flame» kompānijas eksperti atklāja maija beigās. Speciālisti norāda, ka atklātais vīruss, iespējams, ir sarežģītākais un bīstamākais, kāds jebkad atklāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu