Brīdina par stipru snigšanu un apgrūtinātu braukšanu Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Meteoroloģijas dienestu laika prognozes liecina, ka sākot ar piektdienas vakaru nedēļas nogalē Rīgā iespējama intensīva snigšana.

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš auto vadītāju uzmanību, ka braukšanas apstākļi galvaspilsētā varētu būt apgrūtināti, redzamība ierobežota, satiksme pilsētas ielās būs lēnāka.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar snigšanas sākumu un apledojuma veidošanos nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītājiem jārēķinās, ka rīt ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku, nekā ierasts. Savukārt tie autovadītāji, kuri ziemas apstākļos nejūtas droši uz ceļa, aicināti pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu.

Satiksmes departaments atgādina, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Auto vadītājiem jāņem vērā, ka līdz ar laika apstākļu maiņu, transporta līdzekļu vadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu