Brīdina, vietām uz ceļiem izveidojies ledus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NOT SO FAR TRUCKER, CC BY-NC-ND 2.0

Kurzemē un Latgalē vietām nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, Kurzemē atsevišķos rajonos novērojama migla ar redzamību 400 – 1000 metri. Gaisa temperatūra no 0 līdz +2 grādiem un vietām uz ceļiem izveidojies apledojums, «Apollo» informēja «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem vietām valsts austrumu un rietumu daļā apgrūtina apledojuma veidošanās, ziņo LVC. Brauktuves tiek kaisītas ar pretslīdes materiāliem Daugavpils virzienā, kur izveidojies apledojums posmos Pļaviņas – Nīcgale un Jēkabpils - Varakļāni.

Liepājas virzienā autoceļš ir vietām sniegots un apledo posmā Annenieki - Skrunda, arī Ventspils virzienā autoceļš vietām apsnidzis un veidojas apledojums posmā Strazde - Ventspils.

Uz reģionālajiem autoceļiem dažviet apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Saldus, Talsu un Jēkabpils apkārtnēs. Brauktuves slidenajos posmos tiek apstrādātas ar pret apledojuma materiāliem.

Lai arī kopumā ir silts un pavasarīgs laiks, tomēr nakts un rīta stundās gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, kas veicina melnā ledus veidošanos uz autoceļu brauktuvēm. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti, pārvadi un ceļu posmi ūdenstilpju un meža tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu