Brigmanis: Pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām ZZS noteiks toni (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šajās pašvaldību vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rezultāti ir labi, savukārt pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām ZZS būs tā, kas noteiks toni, uzskata ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Brigmanis aģentūrai LETA sacīja, ka ZZS vairāk nekā 30 vietās esot ieguvusi balsu vairākumu, savukārt vairākās – absolūtu vairākumu. Līdz ar to par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem viņš ir gandarīts. Brigmanis arī apgalvoja, ka par rezultātiem Rīgā nav sarūgtināts, jo kādam jāuzņemas atbildība par laukiem un mazpilsētām.

Taujāts, vai bija pareizi noteiktās pašvaldībās startēt ar diviem atsevišķiem sarakstiem, Brigmanis vien norādīja, ka arī nākotnē pašvaldību vēlēšanās atsevišķās vietās Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība varētu startēt atsevišķi.

ZZS līderis arī domā, ka valdība pēc šādiem pašvaldību vēlēšanu rezultātiem nesašūposies un valdošā koalīcija turpinās darboties pašreizējā sastāvā. Pēc laba starta pašvaldību vēlēšanās ZZS negaidot kādu speciālu apbalvojumu no premjera Valda Dombrovska (V), jo vislabākais esot iespēja baudīt sabiedrības uzticību.

Vienlaikus politiķis paudis pārliecību, ka pašreizējā koalīcija ir tikai laika jautājums un situācija mainīsies jau pēc gada, kad notiks Saeimas vēlēšanas, jo tad ZZS būs tā, kas noteiks toni un veidos koalīciju.

Jau ziņots, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība «Saskaņas centrs»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR), aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība», kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un «Vienotība» - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Par Latvijas Zaļo partiju balsojuši 3,99% vēlētāju, par Latvijas Zemnieku savienību - 1,88%, par Reformu partiju - 1,58%, par partiju «Vienoti Latvijai» - 0,48%, par partiju «Par dzimto valodu!» - 0,34%, par Rīcības partiju - 0,24%, par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju - 0,21%, par politisko partiju «Alternative» - 0,16% un par Vislatvijas sociāldemokrātu kustību «Par neatkarīgu Latviju!», Latvijas kustību «Solidaritāte» - 0,14%.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu