Britu finanšu ministra kaķis tiek turēts aizdomās spiegošanā (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas finanšu ministra Džordža Osborna kaķis tiek turēts aizdomās spiegošanā, jo mincim piemīt aizdomīga tendence blandīties apkārt, vēsta britu mediji.

Tā kā Osborna kaķenei Freijai ir sakari ar augstām amatpersonām Dauningstrītā, pēc kārtējās kaķa blandīšanās apkārt vairāku mēnešu garumā radušās aizdomas, ka pūkainis savervēts ārvalstu spiegošanai.

«Daži no mums domā, ka viņu savākuši ķīnieši,» britu laikrakstam atklāja avoti konservatīvo partijā. «Viņa var visur iekļūt. Viņai tikai jāpievieno kāda noklausīšanās ierīce, lai uzzinātu pusi no valdības noslēpumiem.»

Freija būtu ideāls spiegs, jo viņa mierīgi spēj tikt garām policistiem un slepenā dienesta apsargiem gan premjera, gan finanšu ministra Dauningstrītas rezidencēs.

Turklāt Osborna kaķis iepriekš pieķerts slepenākajos kabinetos Dauningstrītas rezidencēs, kā arī mēģinot ielauzties valsts kasē un komandcentrā.

Osbornu ģimenei Freija pievienojās 2009.gadā, kad ģimene dzīvoja Notinghilā, taču vēl kaķēna vecumā viņa pazuda. Neskatoties uz Osbornu ģimenes pūliņiem, kaķis toreiz tā arī neatradās.

Taču pagājušā gadā finanšu ministra ģimene saņēmusi zvanu no kāda vetārsta, kur bija nogādāts trīs gadus savā vaļā dzīvojošais kaķis. Vetārsts, izmeklējot dzīvnieku, atklājis tā mikročipu, kas ļāva atrast kaķa īsto saimnieku.

Atšķirībā no ziņkārīgās Freijas premjerministra Deivida Kemerona kaķis Lerijs savas dienas pavada laiskojoties pie Dauningstrītas desmitā numura rezidences.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu