Britu jauniete, kura nokļuva Peru cietumā, iepriecināta par situācijas pavērsienu (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Peru ar kokaīna kravu notvertā britu jauniete Melisa Rīda tuvākajā laikā varētu būt deportēta uz Lielbritāniju, kur turpinās izciest sodu par pastrādāto noziegumu.

Kā zināms, 20 gadus vecā Rīda tika arestēta kopā ar 20 gadus veco Mikaelu Makkolumu. Viņas apsūdz par kokaīna kontrabandu Peru.

Abām meitenēm piespriests astoņu gadu cietumsods, taču ieslodzījuma laiks samazināts, jo viņas atzinušās nodarītajā.

Sagaidāms, ka abām cietumā būs jāpaliek līdz 2020.gada 5.aprīlim.

Tiek vēstīts, ka Rīdai Lielbritānijā varētu tikt piešķirts «zema riska» ieslodzītā statuss, kas nozīmē, ka laiku pa laikam viņa varēs doties mājās un pamest cietumu, uzvelkot elektronisko aproci.

Jau ziņots, ka abu meiteņu bagāžā Limas Starptautiskajā lidostā atrasti 11 kilogrami kokaīna.

Vēstulē vecākiem no cietuma Rīda rakstīja: «Lai arī es nedošos mājās un atkal nokļūšu cietumā, vismaz man būs iespēja 24 stundas diennaktī sazināties dzimtajā valodā un būt ar cilvēkiem, kas ir līdzīgi man.»

«Esmu pārsteigta, ka mans pieprasījums pamanīts tik ātri un, lai arī es zinu, ka tas vēl nav apstiprināts, jūtos droša par procesa virzību. Kas zina, varbūt būšu prom no šīs vietas vēl pirms manas 21.dzimšanas dienas un tas nudien būtu kā sapnis,» raksta ieslodzītā jauniete.

Kā zināms, abas meitenes notvertas lidostā Limā brīdī, kad viņām bija paredzēts lidojums uz Spāniju.

Sākumā abas noliegušas savu vainu, apgalvojot, ka viņas šantažēja bruņoti grupējumi Ibizas salā Spānijā, taču vēlāk atzina savu vainu nozieguma pastrādāšanā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu