Britu maratona skrējējs daļu distances veicis autobusā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Netālu no Anglijas pilsētas Ņūkāslas notiekošā Kildera maratona laureātam Robam Slounam tika atņemta izcīnītā bronzas godalga, jo sportists lielu daļu distances veica pasažieru autobusā, vēsta «Orange News».

Maratona organizatori veica speciālu izmeklēšanu, kas tika balstīta uz aculiecinieku liecībām un pārējo maratona dalībnieku sūdzībām, kuri apgalvoja, ka Slouns nav viņus apdzinis skrējiena laikā.

Pats Slons sākumā visas apsūdzības noliedza, taču vēlāk tomēr atzina savu vainu, jo pierādījumi par viņa krāpšanos bija pārliecinoši.

Izrādījās, ka Slouns maratona distances 20. jūdzē (32. kilometrā) nemanot iekāpa autobusā, jo jutās noguris. Sportists no autobusa izkāpa mežā netālu no finiša. Vairāki aculiecinieki atzina, ka Slouns bija noslēpies aiz koka un gaidīja, kamēr garām paskrien maratona uzvarētājs un sudraba godalgas īpašnieks.

Pēc tam Slouns atgriezās distancē un, tēlojot, ka ir noguris, šķērsoja finiša līniju. Žurnālistiem viltīgais sportists pastāstīja, ka tās bija smagākās sacensības viņa mūžā.

Tagad Slounam draud izslēgšana no Sanderlendas sporta kluba un aizliegums piedalīties nākamajos maratonos.

«Tas pat ir sliktāk, nekā lietot dopingu,» par Slouna krāpšanos izteicās viens no Kildera maratona organizatoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu