Britu mediji sašutuši: 10 bērnu māte no Latvijas panākusi savu (493)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: loop_oh, CC BY-ND 2.0

Desmit bērnu māte no Latvijas Linda Kozlovska, kas Lielbritānijā pabalstos saņem 34 000 sterliņa mārciņu (vairāk nekā 29 000 latu) gadā, pērn pieprasīja sev lielāku māju. Bostonas pilsētas pašvaldība beidzot apmierinājusi sievietes prasību, piešķirot daudz lielāku un dārgāku mājokli, pirmdien raksta britu mediji.

«Apollo» jau rakstīja, ka 32 gadu vecā vientuļā māte Linda uz Lielbritāniju pārcēlās 2008.gadā. Toreiz viņa līdzi paņēma tikai trīs no bērniem, kuru skaits pa šiem gadiem ir krietni pieaudzis.

Kā vēstīja britu mediji, sieviete apgalvoja, ka trīsistabu dzīvoklis rindu mājā viņas kuplajai ģimenei kļuvis par šauru. Kozlovska strādāja par apkopēju, un gaidīja rindā uz valsts pieškirtajiem mājokļiem.

Tagad pašvaldība piešķīrusi sievietei 150 000 mārciņas vērtu mājokli, kas ir vēl tuvāk pilsētas centram, nekā līdzšinējais mājoklis.

Sievietei Lielbritānijā noteikti nodokļu atvieglojumi par bērniem, tāpat viņa saņem bērnu pabalstu. Ik nedēļu nodokļu atmaksā viņa pērn saņēma 527 sterliņa mārciņas jeb aptuveni 458 latu, un 127 sterliņa mārciņu bērnu pabalstu (110 lati).

Britu mediji neslēpj sašutumu par pašvaldības rīcību, uzsverot, ka Lielbritānijas pabalsti ir nesamērojami ar Latvijas bērnu pabalstiem, kas ir nieka astoņi lati mēnesī.

Komentāri (493)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu