Britu pensionāre izaudzējusi pasaulē garāko gurķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/REUTERS

Kāda britu pensionāre izaudzējusi rekordgaru gurķi, vēsta britu laikraksts «The Daily Telegraph».

Klēras Pīrsas izaudzētais dārzenis sasniedza 120 centimetru garumu, mērot to taisnā līnijā, un gandrīz 130 centimetru, ja ņem vērā arī izliekumu.

Līdz šim kā garākais gurķis pirms diviem gadiem reģistrēts Frenka Dimoka izaudzētais ķirbju dzimtas pārstāvis - tā garums bija 104,7 centimetri.

Diemžēl Pīrsas kundzes gurķis ir sapuvis, taču viņai ir vēl viens mazliet īsāks, kas ar saviem 106,7 centimetriem joprojām kvalificējas jaunā rekordista titulam.

«Reizēm šķita, ka tas aug manu acu priekšā. Es nespēju tam noticēt,» atzinusi 78 gadus vecā kundze, kas var lepoties ne tikai ar rekordiem dārzkopībā, bet arī ar 12 mazbērniem. «Es nebiju audzējusi gurķus iepriekš, taču es zināju, ka tas ir milzīgs. Mana meita sazinājās ar Ginesa pasaules rekordu [pārstāvjiem], taču izrādījās, ka mums vajag kādu dārzkopi, kas to apstiprinātu, un mēs nevienu nezinājām.«

Rekordlielais gurķis turpināja augt līdz augustam, kad tas beidzot atdalījās no auga. Diemžēl tas ātri kļuva dzeltens un sāka pūt, tāpēc ģimene to sagrieza mazākos gabalos un izmeta ārā.
«Man nav ne mazākās nojausmas, kāpēc tie izauga tik lieli. Es tos tikai laistīju. Vienīgā lieta, ko spēju iedomāties, ko es būtu darījusi citādāk, - reiz es mēsloju tomātus ar tomātu mēslojumu, tā bija mazliet par daudz, tāpēc es atlikumu izmantoju gurķiem,» atklāja Pīrsa.
Šobrīd Pīrsas gurķus izvērtē Ginesa pasaules rekordu grāmatas pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu