Britu uzņēmums ražo ziemas jakas vistām (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sk8geek, CC BY-SA 2.0

Britu uzņēmums atradis neparastu komercdarbības jomu - ziemas jaku ražošanu mājās turētām vistām.

Kompānijas «Omlet» dizaineri saņem pasūtījumus no visām pasaules malām. Ideja radusies tāpēc, ka pēdējos gados ziemas bijušas īpaši aukstas.

Jaciņu oderei izmantots Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) radīts materiāls flektalons, kas atstaro ķermeņa siltumu. Fluorescējošā krāsa nodrošina, ka mājputni būs drošībā diennakts tumšajā laikā.

Taču uzņēmums piedāvā arī tvīda jaciņas.

Kompānija sākotnēji ražoja vistu sprostus. Taču klienti izteica vēlmi pēc to apsildīšanas gada aukstākajos mēnešos.

«Daudzi pircēji tur vistas savā pagalmā un rūpējas par tām gluži tāpat kā par citiem mājdzīvniekiem. Pēdējos gados ziemas bijušas ļoti aukstas. Daudzi mums teica, ka vistas izskatoties nosalušas un tām vajagot mēteļus,» sacīja «Omlet» līdzīpašnieks Johaness Pols.

Viņš noraida iebildumus, ka mājputniem neesot nepieciešama papildu aizsardzība. «Tas ir ērtību jautājums,» viņš skaidro. «Varbūt tie varētu iztikt arī tāpat, bet kāpēc gan ļaut izdzīvot tikai stiprākajiem?»

Kompānija izmēģināja sešus prototipus un izvēlējās vienu dizainu, kas neapgrūtināja dzīvnieku kustības. Plecu daļai jābūt atsegtai, lai vistas un gaiļi nezaudētu līdzsvaru, un jaka nedrīkst noslīdēt par zemu, lai nesapinas kājas.

Aptuveni miljons britu mājsaimniecību tur vistas un gaiļus, liecina Dzīvnieku barības ražotāju asociācijas apkopotā informācija.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu