Brīvdabas muzejā notikuši Maizes godi FOTO

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Parādot godu mazajam graudiņam, kas dod spēku lieliem darbiem un dižiem panākumiem, Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs  sarīkojis Maizes godus.

Šajā dienā muzejā norisinās pasākumi, ekspozīcijas un ekskursijas, kas saistītas gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienu tehnoloģiju laikmetā. Tāpat tiks rādīts, kādus ēdienus un dzērienus tradicionāli gatavoja no graudiem un miltiem, būs iespēja uzcept savu «štokmaizi», uzsmērēt sviestmaizi un uzvārīt putru no pašu maltiem miltiem.

Izstaigājot Maizes ceļā iekļautās ēkas un sētas, var aplūkot darbarīkus un satikt cilvēkus, kas demonstrē šo rīku pielietošanu un stāsta par to, kā mūsu senči ir strādājuši, lai iegūtu rupjās spēka maizes kukulīti vai gardo baltās maizes «našķi».

Maizes godus papildināja tautasdziesmu dziedāšana un dejas patafona mūzikas pavadījumā.

Savukārt plkst.16 muzeja Jaunsaimniecībā gaidāma «Latviešu ēšanas biedrības» jeb «Latviskās ēšanas draugu kopas» dibināšana.

Maizes godi notiek Nidas dūmistabā, Vidzemes sētā un rijā, Latgales ciemā un «Dervinieku» mājās, Pakalnu dzirnavās, bet galvenā un noslēdzošā svētku daļa - Jaunsaimniecībā un tai piegulošajās teritorijās, kur iecerētas galvenās lustes un svētku saviesīgā daļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu