Brīvdabas muzejs aicina pieteikties dalībai Mūsdienu amatniecības festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina amatniekus pieteikties dalībai Mūsdienu amatniecības festivālā, kas šogad  notiks 11. augustā.

Brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības festivāls ir jauna tradīcija, kas aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes. Šogad festivāls norisināsies otro reizi. Festivālā aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus, radot darbus ar māksliniecisku vērtību.

Mūsdienu amatniecības festivālā Brīvdabas muzejs vēlas apmeklētājiem piedāvāt arī pārtikas produktus un ēdienus, kas radušies mūsdienīgas un uz nākotni vērstas – dabai un cilvēkam draudzīgas saimniekošanas rezultātā Latvijas laukos. Tāpat aicināti arī ekoloģiskās kosmētikas un citu izstrādājumu gatavotāji, kuri atraduši aizraujošu veidu, kā izmantot savas prasmes.
Vairāk nekā četrdesmit gadus jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejs rīko Tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgu. Amatniecības festivāla ideja radusies, apkopojot pieredzi par tautas lietišķās mākslas attīstību, interpretācijām un pārvērtībām, apzinoties latviešu kultūras un tradicionālās amatniecības saknes mūsdienās.

Mūsdienu amatniecības festivāls būs visu paaudžu Latvijas amatnieku tikšanās, sarunu un pieredzes apmaiņas vieta. Pasākums paredzēts daudzveidīgai auditorijai: bērniem, pieaugušajiem un senioriem, vietējiem iedzīvotājiem un Latvijas viesiem.

Brīvdabas muzejs aicina visus interesentus – gan amatniekus, gan pārtikas produktu tirgotājus – iesūtīt savus pieteikumus līdz 20. jūlijam. Aicināti pieteikties arī radošo darbnīcu organizētāji, mūziķi un citi radoši cilvēki Mūsdienu amatniecības festivāla kultūras programmas kuplināšanai. 

Ar Festivāla nolikumu un pieteikuma veidlapām iespējams iepazīties Brīvdabas muzeja mājas lapā «brivdabasmuzejs.lv» sadaļā «Gadatirgus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu