Brīvdienās ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas nogalē ugunsnelaimēs cietuši trīs cilvēki, portāls «Apollo» uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šonakt, neilgi pēc pusnakts, Rīgā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Sākotnējā informācija liecināja, ka Umurgas ielā 2 deg divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka puse no mājas deg pilnā platībā, savukārt jumtu liesmas ir skārušas visā platībā. Otru mājas pusi no liesmām pasargāja ugunsdrošā siena. Nekavējoties tika pārmeklēta māja un no tās evakuēti divi cilvēki.

Kopējā degšanas platība bija 1200 kvadrātmetri (km2), dega ēkas pirmais stāvs 200 m2 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs 300k m2 un jumts 700 m2platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.2.05, savukārt likvidācijas darbi vēl turpinās.

Svētdien plkst. 12.06 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Marijas ielā, sešstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sestā stāva dzīvoklī deg mēbeles 10 m2platībā.

Ugunsgrēkā cieta 70 gadus veca sieviete un piecus un sešus gadus veci bērni, kuri tika nodoti mediķiem, bet hospitalizācija viņiem nebija nepieciešama. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga apiešanās ar uguni.

Sestdien plkst. 15.49 VUGD saņēma informāciju, ka Līvānos, Vecskolas ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no vienstāvu dzīvojamās mājas logiem jau nāk dūmi un liesmas.

Ugunsgrēkā gāja bojā 57 gadus vecs vīrietis. Dega ēkas pirmais stāvs 30 m2 un bēniņi 30 m2 platībā. Iespējamo ugunsgrēka iemeslu noskaidro Valsts policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu