Pamēģinām latviešu virtuvei netipiskāku zupu!
Brokoļu un kuskusa zupa (9)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vajadzīgs:
- 7 krūzes dārzeņu buljona
- 1 krūze kuskusa
- 1 brokolis (var arī lietot pusi uz pusi ar ziedkāpostu)
- 4 gabaliņi saulē kaltētu tomātu (turētu eļļā)
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- pāris kātiņi zaļo loku
- šķipsniņa kaltēta čili pipara pārslu
- sāls pēc garšas
Gatavojam:
Katlā uzvāra buljonu, kam pievienotas čili pipara pārslas (var lietot sasmalcināto, pulverveida vai arī svaigu) un olīveļļa, kā arī sāls, ja nepieciešams.
Kad buljons uzvārījies, to noņem no uguns. Buljonā iemaisa kuskusu. Pēc brīža pievieno mazās ziedkopiņās sadalīto brokoli (un ziedkāpostu). Maisījumu nevāra - visam pietiks karstuma - turklāt brokoli nevajag pārvārīt.
Zupu lej šķīvjos un pirms pasniegšanas virsū uzkaisa sagrieztus lociņus un saulē kaltētos tomātus.
Tie, kuri vēlas garšu papildināt, var pasniedzot pielikt kādu gabaliņu mīkstā kazas siera.