Bruknas muižā notiks vērienīgs labdarības pasākums «Uzcel savu baznīcu!» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 25. augustā Bruknas muižā Bauskas novadā notiks vērienīgs labdarības pasākums «Uzcel savu baznīcu!» Bruknas muižas vārti tiks vērti jau plkst.17.00, kad uz dažādām radošām, mākslinieciskām un sportiskām nodarbēm aicinās akcijas «Uzcel savu baznīcu!» ļaudis: mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces, režisori Jānis Streičs, Reinis Kalnaellis, Rūdolfs Mings, Latvijas Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs, keramiķis Ēvalds Vasiļevskis no «Pūdnīku skūlas» un citi.  

Plkst.21.00 sāksies labdarības koncerts, kurā piedalīsies Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Goran Gora, Kārlis Kazāks, grupa PeR, Putnu Balle, DaGamba un Lady’s Sweet.

Akcijas «Uzcel savu baznīcu!» organizatori aicina uz Bruknu gan lielus, gan mazus apmeklētājus, jo sev interesantu nodarbi varēs atrast ikviens klātesošais. Plašajā muižas teritorijā līdz koncerta sākumam būs iespēja gan radoši izpausties, gan spēlēt volejbolu, futbolu un citas sporta spēles, gan vienkārši baudīt kopā būšanas prieku.

Jurists Aivars Borovkovs aicinās apgūt fotografēšanas mākslu, fotografējot Bruknas sētā esošos dzīvniekus, savukārt mākslinieces Ilze un Elita Patmalnieces ierādīs un dalīsies savā mākā dažādu greznumlietu izgatavošanā.

Bruknas improvizētajā brīvdabas kinoteātrī tiks demonstrēta dokumentālā filma «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?»(režisors R.Rubīns), kurā filmējies arī Bruknas priesteris Andrejs Mediņš. Uz pasākumu pošas arī šīs filmas galvenais varonis Rūdolfs Mings, kurš stāstīs par savu filmu veidošanas pieredzi. Savukārt mazajiem kino mīlētājiem režisors Reinis Kalnaellis būs sarūpējis animācijas filmas. Šeit noteikti varēs sastapt un aprunāties ar režisoru Jāni Streiču, kurš arī ir viens no šīs akcijas atbalstītājiem.

Latgales «Pūdnīku skūla» ar keramiķi Ēvaldu Vasilevski priekšgalā jau naktī uz sestdienu iekurs keramikas cepli, lai pasākuma laikā apmeklētāji varētu ne tikai vērot, bet arī līdzdarboties māla trauku izņemšanā no cepļa. Izgatavotos māla podus varēs arī iegādāties. Šie un visi pārējie pasākuma laikā iegūtie līdzekļi tiks izlietoti akcijas «Uzcel savu baznīcu!» galvenajam mērķim – kapelas celtniecībai.

Pasākuma laikā par simbolisku samaksu būs iespēja iegādāties Bruknas muižas ļaužu sarūpētu siltu tēju un štovētus kāpostus, zupu utt.

Akcijas «Uzcel savu baznīcu!» organizatori aicina apmeklētājus ņemt līdzi sedziņas, uz kurām apsēsties koncerta laikā. Tāpat noderēs siltāks apģērbs, lai skaistajā augusta vakarā silti.

Akcijas organizatori dod iespēju izvēlēties sava ziedojuma, kas reizē kalpos kā ieejas biļete, vērtību 3LVL; 5 LVL un 10 LVL vērtībā. Ziedojuma (ieejas biļetes) vērtība nenosaka sēdvietas atrašanās vietu pasākuma laikā.

  • Biļetes «Biļešu Paradīze» kasēs un «bilesuparadize.lv», kā arī uz vietas, pasākuma laikā.

Visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā.

Vairāk informācijas par akciju «Uzcel savu baznīcu» lasāma: «facebook.com/KalnaSvetibuKopiena».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu