BTA: Igaunijā nodokļu sistēma ir labvēlīgāka uzņēmumu attīstībai (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas kaimiņvalsts Igaunijas nodokļu sistēma ir labvēlīgāka uzņēmumu attīstībai, jo ar peļņas nodokli neapliek refinansēto un nesadalīto peļņu, norāda apdrošināšanas sabiedrības «BTA Insurance Company» SE (BTA) valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

BTA kā Latvijas uzņēmums patlaban sevi «emocionāli notur» Latvijā, jautājums par uzņēmuma pārreģistrēšanu citā valstī pašreiz netiek izskatīts, tomēr, ja parādīsies vēl kādi sadārdzinājumi vai papildu nodokļu maksājumi, tad biznesa racionālie argumenti varētu ņemt virsroku, lai sāktu apsvērt iespēju pārreģistrēt uzņēmumu citā Eiropas valstī, piemēram, Igaunijā, komentārā biznesa portālam «Nozare.lv» norāda Lucaus.

Viņš norāda, ka ekonomiskās krīzes laikā BTA stratēģija bija - nevis samazināt darbinieku skaitu, bet meklēt jaunas izaugsmes iespējas un attīstības virzienus. BTA paplašināja darbību un sāka piedāvāt apdrošināšanas pakalpojumus ārpus Latvijas, kas izrādījās pareiza uzņēmuma stratēģija. Lai paplašinātu darbību ārpus Latvijas robežām, BTA reģistrējās Eiropas komercreģistrā, kas ievērojami atviegloja jaunu tirgu apguvi Eiropas Savienībā. Reģistrācija Eiropas komercreģistrā BTA ļautu ērti un salīdzinoši ātri pārreģistrēt uzņēmumu citā Eiropas valstī, atzīmē BTA valdes priekšsēdētājs.

«Esam Latvijas uzņēmums, savas valsts patrioti, un iespēju robežās sniedzam reālu atbalstu Latvijas tautsaimniecībai. Mūsu biznesa idejas tiek radītas Latvijā, un varam lepoties ar saviem gandrīz 600 darbiniekiem Latvijā un vēl aptuveni 600 darbiniekiem citās Eiropas valstīs, pateicoties kuriem mums izdodas sasniegt labus rezultātus ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Kopējais darba rezultāts palīdzējis kompānijai iekļūt TOP 50 lielāko Centrāleiropas apdrošinātāju sarakstā,» ar paveikto lepojas apdrošināšanas sabiedrības vadītājs.

Vienlaikus Lucaus norāda, ka tomēr ir pašsaprotami, ka biznesā tiek vērtēti arī racionālie argumenti - uzņēmējdarbības vide, administratīvās izmaksas, nodokļu normatīvā bāze u.tml.

Lai samazinātu administratīvās izmaksas, BTA ievērojamus finanšu līdzekļus iegulda informācijas tehnoloģiju attīstībā. Salīdzinot uzņēmējdarbības vidi un nodokļu normatīvo bāzi Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs, piemēram, kaimiņzemē Igaunijā, BTA saredz vairākas priekšrocības Igaunijā. Piemēram, Igaunijas nodokļu sistēma ir labvēlīgāka uzņēmumu attīstībai, jo ar peļņas nodokli neapliek refinansēto un nesadalīto peļņu. Tas savukārt nozīmē, ka Igaunijā reģistrētie uzņēmumi ir konkurētspējīgāki, jo viņi var piedāvāt lētākus apdrošināšanas pakalpojumus, norāda BTA valdes priekšsēdētājs.

BTA patlaban strādā vairākās Eiropas Savienības valstīs - Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Lielbritānijā un Spānijā.

Kā ziņots, BTA grupa šā gada pirmajā pusē parakstīja apdrošināšanas prēmijas 59,3 miljonu latu apmērā, kas ir par 5,3 miljoniem latu jeb 10% vairāk nekā 2012.gada pirmajā pusgadā. Bruto apdrošināšanas atlīdzībās BTA izmaksāja 27,1 miljonu latu, kas ir par 2,6 miljoniem latu jeb 11% vairāk nekā 2012.gada pirmajā pusgadā. Šogad gada pirmajā pusē BTA peļņa bija 1,2 miljoni latu.

BTA dibināta 1993.gadā. 2011.gadā BTA pabeidza pāreju uz Eiropas komercsabiedrības darbības formu, pievienojot Latvijā reģistrētajam apdrošināšanas uzņēmumam Lietuvas uzņēmumu «BTA Draudimas» un Igaunijas meitasuzņēmumu.

BTA akcionāri ir «B5 Holding Limited» ar 31,36% akciju, «B7 Holding Limited» ar 28,6% akciju, «B4 Holding Limited» ar 9,8% akciju, AS «TIA» ar 9,58% akciju, «B6 Holding Limited» ar 9,05%. Citām juridiskām personām pieder 10,58% akciju, bet 1,03% akciju pieder fiziskām personām - Latvijas rezidentiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu