Bubka: Dopinga lietotājus ir jāsoda ar četru gadu diskvalifikāciju (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Leģendārais ukraiņu kārtslēcējs Sergejs Bubka, kurš pretendē uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amatu, aicinājis pastiprināt soda mērus dopinga lietotājiem.

Četrdesmit deviņus gadus Bubka uzskata, ka aizliegto preparātu lietošanā pieķertie sportisti būtu jāsoda ar četru gadu diskvalifikāciju līdzšinējo divu vietā.

«Dopinga lietotājiem netiks piedots. Soda mērs ir jāpalielina no diviem līdz četriem gadiem. Šādā virzienā ir jādodas, aizstāvot godīgos atlētus. Krāpnieki ir jāizslēdz un tas ir ļoti svarīgi gan sportam, gan jauniešiem un tam, vai sportam tic. Attiecībā uz dopingu ir jābūt ļoti stingriem. Pārtikas uzturvielu bagātinātāju bizness ir daudzus miljonus vērts un mēs viņiem piegādājam nepieciešamo informāciju, taču galu galā pats atlēts būs par visu atbildīgs,» izteicies Bubka, komentējot nesenos skandālus, kuros iesaistīt vairāki pasaules vadošie sprinteri.

Leģendārais kārtslēcējs ir viens no sešiem kandidātiem uz SOK prezidenta amatu. Līdzās viņam kandidē arī organizācijas viceprezidents Tomass Bahs no Vācijas, Singapūras Olimpiskās komitejas viceprezidents Ngs Sers Miangs, Starptautiskās Amatieru boksa asociācijas (AIBA) prezidents Cinku Vu no Taivānas, baņķieris no Puertoriko Ričards Karions, kurš kopš 2002. gada atbild par SOK finanšu komisijas darbu, un Starptautiskās Airēšanas federācijas (FISA) prezidents Deniss Osvalds no Šveices.

Jaunais SOK prezidents tiks ievēlēts 10. septembrī sanāksmes laikā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu