Budisma skolotājs Uldis Balodis vadīs nodarbības Drustos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Buddhisma skolotājs Uldis Balodis atgriezies Latvijā kā mūks (bhikšu) Brālis Dharmapāla un vadīs nodarbības Drustos, portālu «Apollo» informāja Anete Saulīte.

Brālis ordinējies 2011.g. Bodhgajā (vieta, kur Buddha sasniedza atmodu) Indijas mūku kopienā. Viņš ir FPMT (Mahājānas tradīciju saglabāšanas apvienības) skolotājs, buddhismu mācījies un praktizējis 37 gadus - Austrālijā, Nepālā un Indijā.2001.gadā vadījis Viņa Svētības Dalai Lāmas vizīti Latvijā . Pēc sava galvenā skolotāja Lāma Zopa Rinpoče norādījuma 2000. gadā ieradies Latvijā, sācis mācīt buddhismu interesentiem Rīgā un Valmierā, kā arī izveidojis buddhisma centru «Ganden» Rīgā un «Jiga Čodzin» meditēšanas centru Drustos.

Meditēšanas centrs «Jiga Čodzin» dibināts 2001.gadā. Tā vārds nozīmē «Priekpilns Dharmu uzturošs prāts» un tas ir starptautiskas organizācijas Mahājānas tradīciju saglabāšanas apvienības FPMT (Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition - www.fpmt.org) centrs.

«Jiga Čodzin» meditēšanas centra 2012.g. programma

«Kā mirt ar laimīgu prātu?» 20.-22.jūlijs

Visiem piemērots, mācību un meditācijas retrīts par to kā buddhisma tantrā paskaidro miršanas procesu, un par 5 spēkiem, kas palīdz mirt labvēlīgi. Vadīs Brālis Dharmapāla.

Ierašanās 20.jūlija vakarā. Diena sāksies ar meditācijas sesiju pirms brokastīm; dienas laikā vēl 5 sesijas, ieskaitot diskusijas. Puse no retrīta noritēs klusumā. Otrā dienā būs iespēja pieņemt 8 mahājānas solījumus uz 24 stundām (attīrīšanās prakse, ko Lāma Zopa Rinpoče ieteica veikt Latvijā).

Talka un Tāras prakse nakts garumā 28.jūlijs

Tāra ir visu buddhu aktivitātes manifestācija. Veicot prakses saistītas ar viņu rada veiksmi gan laicīgās, gan garīgās darbībās. Šī specifikā prakse ietver «Lāma Congkhapas guru jogu» un «Četri mandalas piedāvājumi Čittamāni Tārai». Vadīs Brālis Dharmapāla.

Prakse noritēs no plkst. 22.00 līdz 03.00. Nodarbība piemērota tiem kam ir pieredze ar tantriskām praksēm, tomēr aicināti visi, kas ir gatavi ļauties.

Talka 28.-29.jūlijs

Ikgadējais Vadžrasattvas retrīts. 4.-12.augusts

Spēcīga attīrīšanās prakse, kas spēj attīrīt visu negatīvo darbību sekas. Tā ir viena no 4 sagatavošanās praksēm, ko visās Tibetas buddhisma nozarēs iesaka veikt lai būtu veiksme nopietnām Dharmas praksēm. Piemērots gan tiem, kam ir, gan tiem kam nav priekšzināšanas par buddhismu. Lielākā daļa no retrīta noritēs klusējot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu