Bukera starptautisko prēmiju ieguvusi rakstniece Lidija Deivisa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viņa pārspēja deviņus citus autorus cīņā par prēmiju, ar ko godina "daiļliteratūras sasniegumus uz pasaules skatuves".

Amerikāņu rakstniece Lidija Deivisa, kas vislabāk pazīstama ar neparastiem īsajiem stāstiem, trešdien svinīgā ceremonijā Londonā ieguva prestižo Bukera starptautisko prēmiju.

Daži Deivisas stāsti sastāv tikai no vienas rindkopas vai pat rindiņas, taču viņa raksta arī ierastākas formas daiļdarbus.

Bukera starptautiskā prēmija 60 000 sterliņu mārciņu (49 500 latu) apjomā reizi divos gados tiek piešķirta dzīvam autoram, kura daiļdarbs vai nu sarakstīts angļu valodā, vai arī pieejams tulkojumā angļu valodā.

2011.gadā tika apbalvots amerikāņu rakstnieks Filips Rots. 2009.gadā prēmiju saņēma kanādiete Alise Manro, bet 2007.gadā - nigēriešu literāts Činua Ačebe. Savukārt 2005.gadā, kad prēmija tika pasniegta pirmoreiz, to ieguva albānis Ismails Kadarē.

Bukera starptautiskā balva atšķiras no Bukera prēmijas. Ar to apbalvo rakstnieka jaunradi ilgākā laika posmā, tās attīstību un vispārējo ieguldījumu daiļliteratūrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu