Bukmeikeri: aviosatiksmi atjaunos līdz ceturtdienai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pamatīgu haosu praktiski visās Eiropas lidostās ir izraisījis Īslandes vulkāna Eijafjallajekula izvirdums. Tūkstošiem cilvēku tas ir licis mainīt savus ceļojumu plānus vai arī meklēt citus veidus, kā nokļūt vēlamajā galamērķī. Bukmeikeri uzskata, ka aviosatiksme tiks atjaunota līdz ceturtdienai, portālam «Apollo» norādīja «Safepay Malta Limited» pārstāvis Jānis Trēgers.

Burtiski ik pa stundai tiek saņemtas ziņas no iesaistītajām pusēm - aviosabiedrībām, lidostas «Rīga», Civilās aviācijas aģentūras un meteorologiem, kas ziņo par to, ka aviosatiksme varētu tikt atjaunota jau tuvākajā laikā. Tomēr pasaules lielākā zemo izmaksu aviosabiedrība «Ryanair» jau paziņojusi, ka atceļ visus lidojumus lielākajā daļā Eiropas līdz pat 21.aprīlim.

Par definīciju aviosatiksmes atjaunošanai izvēlēta gaisa satiksmes norise starp Rīgu un Londonu un iespēja, ka aviosatiksme starp šīm pilsētām atjaunoties līdz ceturtdienai (22.aprīlim) tiek vērtēta ar 65% varbūtību jeb likmes izmaksas koeficientu 1.50. Attiecīgi iespēja, ka gaisa satiksme starp Rīgu un Londonu netiks atjaunota līdz minētajam datumam tiek vērtēta ar koeficientu 2.40, liecina «Betsafe.com» bukmeikeru prognozes.

«Betsafe.com» bukmeikers Roberts Egle savu optimistisko viedokli skaidro: «Daudzviet Eiropā aviosatiksme jau daļēji ir atjaunota, citur notiek izmēģinājumu lidojumi, kas ļāvuši secināt, ka Vulkānisko putekļu mākonis nav nodarījis būtiskus bojājumus. Lai arī drošībai būtu jābūt prioritārai, tomēr liels spiediens uz lidojumu atsākšanu ir arī milzīgajiem zaudējumiem, kurus katru dienu cieš aviokompānijas. Latvijas gaisa telpa jau ir atvērta tranzīta lidojumiem, jo putekļu mākonis atrodas augstumā līdz 6 km. Tajā pat laikā neviens nevar izslēgt iespēju, ka vulkāns atsāk savu darbību jau tuvākajās dienās, jo tā tas ir noticies arī iepriekš.«

Tāpat bukmeikers min, ka, piemēram, likmi uz to, ka gaisa satiksme netiks atjaunota, kāds varētu uzskatīt par tādu kā ceļojuma apdrošināšanu, ja šis cilvēks aviobiļetes jau iegādājies. «Gadījumā, ja lidojums tiek atcelts, cilvēks vismaz var saņemt laimestu par precīzu likmi uz «negatīvo» notikumu scenāriju,» skaidro Egle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu