Buļļupē ielaidīs peležu mazuļus (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Upē ielaidīs tiks ielaisti 1500 peležu mazuļi ar vidējo svaru 90 grami.

Lai papildinātu zivju resursu krājumus Buļļupē, šajā ūdenstilpē šodien plkst.11 tiks ielaistas divgadīgas peledes, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pelede ir lašveidīgo kārtas sīgu dzimtas zivs. Tā dzīvo saldūdenī vai arī dzīves lielāko daļu pavada sālsūdenī, bet nārsto saldūdeņos. Uzturas baros, pamatbarība ir planktons. Zivis sasniedz 16 gadu vecumu. Latvijā šīs zivis ievestas 1954.gadā. Līdz 1986.gadam ielaistas vairāk nekā 49 ezeros, kā arī Božu, Pļaviņu un Rīgas ūdenskrātuvēs.

Zivju mazuļu iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Rūpējoties par zivju resursu atjaunošanu, pērn Juglas ezerā tika ielaisti 2920 sīgu un 3487 peležu mazuļi, kā arī vairāk nekā 9000 līdaciņu. Savukārt Māras dīķī tika ielaisti 500 vienvasaras karpu un 500 līņu mazuļi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu