Burģis: Lielākais gandarījums ir par būšanu šeit

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas galda tenisists Matīss Burģis uzskata, ka kopumā debijas reizē olimpiskajās spēlēs nav nospēlējis slikti.

Kā ziņos, Londonas olimpisko spēļu vienspēļu pamatsacensību otrās kārtas mačā Burģis šodien ar 0-4 (5:11, 5:11, 4:11 un 9:11) piekāpās krievam Aleksejam Smirnovam, sacensības noslēdzot dalītā 33. vietā.

Uzreiz pēc mača Burģis sarūgtinājumā atteicās runāt ar žurnālistiem, bet nedaudz vēlāk jau bija nomierinājies un secināja, ka kopumā turnīrs nemaz nebija tik slikts

«Pēc spēles nebija labākā sajūta, bet nu jau jūtos optimistiskāk,» Burģis pastāstīja sarunā ar aģentūru LETA. «Viņš tomēr ir labāks spēlētājs, ar pieredzi, un piedalījās savā trešajā vai ceturtajā Olimpiādē, kamēr man šī bija debija.»

«Viņš zina, kā nepieciešams spēlē šādā turnīrā, bet man bez pieredzes ir grūti uzvarēt vairākus mačus,» secināja Burģis, kurš vīriešu sacensībās bija jaunākais dalībnieks. «Šajā turnīrā ir daudzi pārsteigumi - šodien man viens pazīstams portugālis zaudēja, vakar izkrita divi favorīti. Spiediens ir liels, diezgan grūti spēlēt.»

«Pēdējā setā jau spēle ritēja līdzīgi, bet sākumā nevarēju neko viņam izdarīt,» Burģis atcerējās spēli pret Smirnovu. «Ar tāda līmeņa spēlētājiem tomēr ir grūti cīnīties, bet neko darīt. Uz Olimpiādi braucu ar mērķi izcīnīt vismaz vienu uzvaru un to arī ieguvu. Pieredzei šis turnīrs ir nenovērtējams.»

Kā ziņots, pirmās kāras mačā Burģis sestdien dramatiskā cīņā ar 4-3 (14:12, 11:2, 7:11, 9:11, 13:11, 15:17 un 11:8) pieveica kanādieti Pjēru-Liku Insu.

«Pats lielākais gandarījums ir būt Olimpiādē. Cilvēki nāk skatīties spēles, atbalsta tenisistus, jūtu lielu gandarījumu, bet pēc uzvaras vispār bija lieliska sajūta,» par debiju Olimpiādē izteicās Burģis. «Zaudējumi gadās, bet kopumā turnīrs nebija slikts priekš pirmās reizes.»

«Vēl nebraukšu prom no Londonas. Tagad vairāk paskatīšos galda tenisa spēles, jo arī no tā var daudz ko iemācīties. Tāpat izbaudīšu šeit pavadīto laiku un atpūtīšos,» teica latvietis.

Septembrī Burģim jau sāksies nākamā sezona Vācijas klubā. «Augustā lēnām sākšu gatavoties, tomēr pa lielam jau esmu gatavs - svarīgākais būs neatlaist fizisko kondīciju, jo viss pārējais ir kārtībā. Tomēr līdz tam jāatpūšas.»

Burģis ir pirmais Baltijas valstīs dzimušais galda tenisists vīriešu konkurencē, kurš spējis kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu