«Burvestības mežā» – orķestra «Rīga» koncerts skolēniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 15. janvārī plkst. 13.00 kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē notiks koncerts «Burvestības mežā». Koncertā piedalīsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš, Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. 

Orķestris «Rīga» diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā mazajiem klausītājiem mūzikā uzburs meža ainas kā noslēpumainu vietu, kurā notiek brīnumu lietas. Skanēs Edvarda Grīga skaņdarbs «Kalnu karaļa alā» un fragmenti no Džona Viljamsa svītām, kas izveidotas no mūzikas kinofilmām par Hariju Poteru. Te atainots gan Harija burvju zizlis, gan lidojošais slotas kāts – «Nimbus Divtūkstoš», kas ir izgatavoti no koka. Klausoties mūziku no filmas «Harijs Poters un Filozofu akmens», klausītājiem būs iespēja uzburt atmiņā ainas no filmas, kur Harijs spēlē slaveno burvju sportu kalambolu un lido uz sava divtūkstošā nimba. Neizpaliks arī virkne muzikālu melodiju, kas saistās ar kinofilmu galvenajiem varoņiem.

Koncerta laikā skolēni uzzinās, kuri mūzikas instrumenti ir izgatavoti no koka un no kādiem kokiem ir iespējams pagatavot mūzikas instrumentus. Lai ieklausītos, kā skan mūzikas instrumenti no koka – fagots, oboja, kontrabass, kastaņetes, pātaga un koka bloki, šo instrumentu skanējums tiks demonstrēts. Īpaši izcelti būs divi instrumenti: klarnete kā pūtēju orķestra galvenais koka pūšaminstruments un ksilofons – sitaminstruments, kas nes grieķu vārdu ‘koks’ (xylon) savā nosaukumā, jo tie koncertā būs solo instrumenti Raimonda Paula skaņdarbā «Intermeco» un Ādolfa Šreinera atraktīvajā performancē «Immer Kleiner».

Sarunas par mūziku «Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!» notiek jau piekto mācību gadu un ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem. Šie koncerti dod iespēju gan klausīties labu mūziku, gan iepazīt tuvāk orķestri un mūzikas instrumentus. Šogad koncerti notiek kinoteātrī Splendid Palace trešdienās plkst. 13.00. Uz koncertu «Burvestības mežā» ir iespējams iegādāties ieejas biļetes, vienas koncerta biļetes cena € 4,27 (Ls 3). Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu