Būs jāmaksā par dalību dievkalpojumos pāvesta vizītes laikā Lielbritānijā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Ticīgajiem, kuri septembrī gaidāmās Romas katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI vizītes laikā Lielbritānijā vēlēsies apmeklēt viņa vadītos brīvdabas dievkalpojumus un citus pasākumus, nāksies šķirties no desmit līdz 25 mārciņām (8,47 līdz 21,17 latiem), trešdien ziņo Itālijas laikraksts «Corriere della Sera».

«Tas vienkārši ir atbalsts kopējo izdevumu» segšanai, šīs ziņas komentē Vatikāna pārstāvis Federiko Lombardi, vienlaikus gan uzsverot, ka «tie, kas to nevarēs atļauties, būs atbrīvoti» no šī maksājuma.

Visdārgākais pasākums, par kuru noteikta maksa 25 mārciņas, būs 19.septembrī plānotais brīvdabas dievkalpojums Birmingemā, kas varētu pulcēt ap 70 tūkstošiem cilvēku.
Ceremonijas laikā Benedikts beatificēs teologu Džonu Henriju Ņūmenu, kurš kā protestants pārgāja katoļticībā. Ņūmens mira 1890.gadā.

Savukārt, lai 16.septembrī varētu piedalīties dievkalpojumā Glāzgovā, ticīgajiem nāksies izdot 20 mārciņas.

Ziņas par noteikto ieejas maksu uz Benedikta vizītes ietvaros rīkotajiem pasākumiem izskan laikā, kad aizvien pieaug ažiotāža ap šī apmeklējuma izmaksām, kas saskaņā ar oficiālajām aplēsēm varētu sasniegt 12 miljonus mārciņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu