Butauts: apetīte aug ēdot

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga», vērtējot pašreizējās komandas pozīcijas VTB Vienotās līgas A apakšgrupas kopvērtējumā, vēlas kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo apetīte aug ēdot, uzskata komandas galvenais treneris Ramūns Butauts.

«Zinājām, ka spēle būs ļoti smaga. Pirms mača nedaudz uztraucāmies, jo puiši vēl nebija atkopušies pēc pēdējām spēlēm, ko paradīja arī testi. Tomēr mums izdevās apturēt pretinieku līderus, labi spēlēt aizsardzībā, bet ielaisto punktu ziņā laikam sasniedzām savu rekordu,» pēc spēles izcēla Butauts. «Lai gan spēlē mums ne pārāk veicās, spējām vadību noturēt un spēlējam kā komanda.»

Īpaši priecīgs Butauts bija par Braiona Raša nosegšanu. «Rašs, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem Eiropā, otrajā puslaikā neguva nevienu punktu,» atgādina treneris.

«Tagad mums jāatjauno spēki, jo pēc nedēļas mūs gaida svarīgs mačs [Eiropas kausa izcīņas Top 16 posmā izbraukumā pret Čehijas čempioniem «CEZ Nymburk»]. Pa vidu būs spēles arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), taču tajos dosim iespēju saviem līderiem atpūsties,» piebilda Butauts.

A apakšgrupas kopvērtējumā šobrīd «VEF Rīga» ar septiņām uzvarām 13 aizvadītajās spēlēs ieņem ceturto vietu. «Ja pirms sezonas kāds būtu teicis, ka trīs spēles pirms turnīra beigām mums būs septiņas uzvaras, skeptiķi pasmietos. Tomēr apetīte aug ēdot. Vēlamies iekļūt izslēgšanas spēlēs un pieliksim visas pūles, lai to paveiktu,» piebilda Butauts.

Komandas darbošanos laukumā kā kolektīvam izcēla arī «VEF Rīga» jaunieguvums Donāts Zavacks. «Spēle bija grūta. Lai arī ilgstoši bijām vadībā, tie bija tikai pāris punkti. Spēlējām kā komanda.» 

Tikmēr «Krasnije kriļja» galvenais treneris Sergejs Bazarevičs uzsvēra, ka «VEF Rīga» demonstrēja labu sniegumu pat neskatoties uz to, ka komandai nevar palīdzēt Kristaps Janičenoks.

«Zinājām, ka «VEF Rīga» pēdējā laikā spēlē ļoti labi un tikusi pie vairākām uzvarām. Viņi spēlēja aktīvi un ar labu enerģiju. Lai arī gatavojāmies šādai cīņai, mums pietrūka laika,» uzskata treneris. «Lielāko daļu laika turējāmies tuvu, tomēr uzvarēt liedza pieļautās kļūdas. Tagad mums ir ļoti daudz spēļu, bet savainojumi ir virknei basketbolistu, tāpēc nespēlējam tik labi kā iepriekš.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu