Butauts: Laikam ar dažiem spēlētājiem būs jārunā citādāk (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas čempionvienības «VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts pēc komandas zaudējuma Eiropas kausa izcīņas mačā atklāti pauda šoku un neizpratni par komandas sniegumu.

Kā ziņots, «VEF Rīga» Eiropas kausa turnīra ceturtajā mačā savā laukumā trešdien ar 68:86 (19:18, 18:24, 14:24, 17:20) pārliecinoši zaudēja Krievijas komandai Kazaņas «Unics».

Pēc zaudējumiem sezonas pirmajos trīs oficiālajos mačos turpinājumā «VEF Rīga» komanda izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas, bet nākamajos trīs mačos atkal cietusi trīs neveiksmes. Eiropas kausa turnīra četrās spēlēs "rīdzinieki" zaudējumus un uzvaras dala uz pusēm, turpinot cīņu par vietu nākamajā posmā.

«Šī mums bija ļoti neveiksmīga spēle. Zaudējumu var attaisnot, ja laukumā ir atdoti visi spēki, taču šis nebija tas gadījums,» pēc mača izteicās Butauts. «Nespēju iedomāties, ka var tā zaudēt. Sākumā vēl turējāmies līdzi mača gaitai, bet tad spēli zaudējām pusotras minūtes laikā

«Ja nepalīdz sarunas, laikam ar dažiem būs jārunā citādāk,» izcēla treneris, gan neatklājot, ar cik konkrēti spēlētājiem viņš ir neapmierināts. «Tas tiks atrisināts komandas iekšienē.»

Amerikānim Derikam Niksam šī bija pēdējā spēle «VEF Rīga» rindās viņam paredzētajā pagarinātajā pārbaudes laikā. Butauts vēl nemācēja teikt, vai amerikānis paliks komandā, uzsverot, ka par to tiks spriests pēc sarunām ar vadību.

«Mūsu pēdējie pretinieki - «Unics», Haifas «Maccabi» un Maskavas apgabala «Himki» - ir labas komandas. Protams, šīs vienības ir par mums spēcīgākas, taču es runāju par attieksmi. Arī pērn spēlējām pret bagātākām komandām, taču tad spējām tās uzvarēt,» piebilda Butauts. «Mums ir nepieciešama atdeve un komandas gars

Tikmēr «Unics» komandas galvenais treneris Andrea Trinkjēri pēc mača izteicās, ka viņa vadītā vienība katrā spēlē cenšas savu sniegumu uzlabot.

«Vēlējāmies turpināt savu uzvaru sēriju. Cienām «VEF Rīga» komandu un Butautu, tāpēc nodemonstrējām labas koncentrēšanās spējas. Sākumā aizsardzībā bijām pārāk maigi, bet pēdējās trīs ceturtdaļas aizvadījām labi, liedzot mājiniekiem gūt vairāk par 18 punktiem,» izteicās Trinkjēri.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu