Būtiska ātruma pārsniegšana ir sabiedrību ne mazāk deformējoša kā pedofilija (156)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AlwaysBreaking, CC BY-NC 2.0

Auto vadīšana, būtiski pārsniedzot ātrumu, ir ne mazāk sabiedrībai traucējoša un sabiedrību deformējoša uzvedības forma kā pedofilija, uzskata satiksmes psihologs Ivars Austers.

Intervijā Latvijas Televīzijai Austers piekrīt, ka sodu paaugstināšana drošību uz ceļiem neuzlabos, ir jāmainās sabiedrības attieksmei pret satiksmes drošību. Viņa ieskatā uz autovadītāja psiholoģiju lielāku iespaidu nekā sodi atstāj līdzcilvēku publisks nosodījums.

«Es paņemšu kādu ekstrēmāku piemēru - sabiedrībā ir arī pedofilija, ko cilvēki neatbalsta. Gluži pretēji, tas kļūst par marginalizētu uzvedības formu, pret ko visi cīnās. Auto vadīšana, būtiski pārsniedzot ātrumu, ir ne mazāk sabiedrībai traucējoša un sabiedrību deformējoša uzvedības forma,» tā Austers.

Jau ziņots, ka pirmdien, 25.novembrī, Satiksmes ministrijā (SM) notiks Ceļu satiksmes drošības padomes ārkārtas sēde, kurā tiks meklēti risinājumi bojāgājušo skaita mazināšanai uz Latvijas autoceļiem. Iniciatori šīs sēdes sasaukšanai ir satiksmes ministrs Anrijs Matīss un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kas šo pasākumu rosinājuši, ņemot vērā faktu, ka bojāgājušo skaits uz Latvijas autoceļiem pēdējo mēnešu laikā vairs neuzrāda samazinājuma tendenci.

Komentāri (156)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu