«Būtiskākais pavediens» pazudušās lidmašīnas meklēšanā (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Arī Austrālijas kuģis Indijas okeānā fiksējis signālu, kas varētu būt signāls no pazudušās «Malaysia Airlines» lidmašīnas «melnās kastes», vēsta ārvalstu mediji.

Austrālijas Jūras spēku kuģis, kas iesaistīts pazudušās lidmašīnas meklēšanā, fiksējis signālu, kas varētu būt pazudušā «Boeing 777-200» «melnās kastes» signāls. Turklāt signāls Indijas okeānā fiksēts divas reizes – vienu reizi tas fiksēts divas stundas.

Meklēšanas grupas pārstāvis Anguss Hjūstons ārvalstu medijiem izteicies, ka tas ir «daudzsološākais pavediens», kādu izdevies iegūt meklēšanas darbos līdz šim.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka pagaidām nav nekādu pierādījumu tam, ka izdevies fiksēt tieši pazudušās lidmašīnas «melnās kastes» signālu. «Mums ir jāatrod pierādījumi – lidmašīnas atlūzas,» teicis Hjūstons.

Kā vēstīts, pagājušās nedēļas nogalē lidmašīnas meklēšanas darbos noticis nozīmīgs pavērsiens, jo Ķīnas kuģim okeānā izdevies uztvert signālu, kas varētu būt pazudušās lidmašīnas «melnās kastes».

Lidmašīnas atlūzu meklēšanas darbos iesaistīti plaši spēki, jo lidojumu ierakstus saturošā «melnā kaste» avārijas signālu raida aptuveni 30 dienas, kad izlādējas tās baterijas. «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu, vēstīja LETA.

«Melnās kastes» atrašana ir izšķirošs faktors, lai noskaidrotu patiesību, kas notika ar mīklaini pazudušo lidmašīnu.

Ķīnas meklēšanas kuģis «Haixun 01» vārgu signālu uztvēris piektdien, bet sestdien uztverts 90 sekunžu ilgs signāls.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu