Būtiski palielinās interese par autogāzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Benzīna cenu pieaugums veicinājis intereses palielināšanos par autogāzes izmantošanu, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina aptaujātie gāzes tirgotāju pārstāvji.

Gan SIA «Latvijas Propāna gāze» (LPG), gan SIA «Intergaz» pārstāvji atzina, ka ir pieaudzis autogāzes noiets, turklāt no iekārtu uzstādītājiem saņemta informācija, ka interese automašīnas aprīkot ar gāzes iekārtām ir liela un veidojas pat rindas.

LPG pārstāvis Dmitrijs Sverčkausks konkrētus pieauguma skaitļus nosaukt nevarēja, jo dati par attiecīgo laika periodu vēl nav pilnībā apkopoti, taču norādīja, ka noiets ir audzis.

Savukārt SIA «Intergaz» komercdirektora vietnieks Anatolijs Černijs sarunā ar «Nozare.lv» vērtēja, ka šogad, salīdzinot ar 2011.gadu, noiets ir par 20%-25% lielāks. Viņš atzina: katrs benzīna un dīzeļdegvielas cenas pieaugums ir kā grūdiens tiem, kuri vēl šaubās. «Tie, kas svārstās, kad benzīns maksā 90 santīmus par litru, pieņem lēmumu, kad cena pieaug līdz 95 santīmiem. Citiem robeža ir viens lats,» teica uzņēmuma pārstāvis.

Uzņēmumi norāda, ka autogāzes patēriņš var pieaugt, ja palielinās attiecīgo automašīnu skaits. Informācija no uzstādītājiem liecinot, ka patlaban ir liela interese automašīnas aprīkot ar gāzes iekārtām. «Gandrīz pie visiem uzstādītājiem jāgaida rindās, tā ka tendence ir pozitīva,» sprieda Sverčkausks.

Viņš teica, ka iekārtu uzstādīšana parasti tiek veikta vienas dienas laikā. Vieglās automašīnas aprīkošanas izmaksas ir aptuveni 450 lati, tādējādi cilvēki, kas mēnesī tērē 100-150 litrus benzīna, šo ieguldījumu atgūst aptuveni astoņu mēnešu laikā, un turpmāk veidojas ietaupījums. Jāpiebilst, ka gāzes patēriņš ir nedaudz lielāks nekā benzīna patēriņš.

Patlaban autogāzes cenas uzpildes stacijās ir aptuveni 42-43 santīmi par litru.

LPG tehniskais direktors Tadeušs Kovaļevskis «Nozare.lv» teica, ka arī autogāzes cena atkarīga no starptautiskajām biržām. Pagaidām viņš neredzot pieauguma tendenci, taču par tālāku nākotni atturējās izteikt prognozes.

«Intergaz» pārstāvis Černihs savukārt minēja, ka šomēnes novērots neliels pieaugums, tomēr pagaidām uzņēmums cenas paaugstināt neplāno.

Kā ziņots, šī nedēļa sākusies ar benzīna cenas pieaugumu. Lielākā tirgotāja «Statoil» benzīna cenas paaugstināja par vienu santīmu, līdz ar to 95.markas benzīns maksāja 1,019 latus, bet 98.markas benzīns - 1,049 latus litrā. Dīzeļdegviela joprojām maksāja 99,9 santīmus litrā. Šāds cenu līmenis tika sasniegts jau pagājušajā nedēļā 15.martā, bet pēc tam «Statoil» degvielas cenu nedaudz samazināja.

Vakar 95.markas benzīns virs lata maksāja visu trīs Latvijas lielāko degvielas mazumtirgotāju - «Statoil», «Neste» un «Lukoil» - degvielas uzpildes stacijās Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu