Būtiski uzlabota satiksmes drošība pie izglītības iestādēm Rīgā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Šajā būvniecības sezonā, Rīgas domes Satiksmes departaments veicis būtiskus satiksmes drošības uzlabojumus galvaspilsētā un īpaši - pie Rīgas izglītības iestādēm.

Kopumā Rīgā, lai uzlabotu gājēju un skolēnu drošību, šajā būvniecības sezonā ir uzstādīti 27 ātruma vaļņi, no tiem septiņi pie izglītības iestādēm. Savukārt, lai aizkavētu audzēkņu vēlmi nesankcionēti šķērsot ielu, pie piecām izglītības iestādēm uzstādītas gājēju barjeras, bet marķējums atjaunots uz 38 gājēju pārejām pie Rīgas izglītības iestādēm.

Tāpat šogad ir izbūvētas speciālās apgaismotās gājēju pārejas septiņās Rīgas ielās un papildus tiks izbūvēts apgaismojums vēl 18 gājēju pārejām, kā arī tiks izbūvēts jauns apgaismojums un tiks veikta gājēju pārejas rekonstrukcija vēl astoņos ielu krustojumos.

Lai nodrošinātu iespēju droši šķērsot brauktuvi, trīs līdz šim neregulējamas gājēju pārejas rekonstruētas par regulējamām, un ierīkotas divas jaunas neregulējamas gājēju pārejas.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji atgādina, ka pie 26 Rīgas izglītības iestādēm atpakaļ uzstādītas ātrumu ierobežojošās ceļa zīmēs -30 km/h. Kā arī no 31.augusta līdz 9.septembrim Rīgas pilsētā noteikts ieteicamais braukšanas ātrums - 30 km/h.

Satiksmes departaments ir lūdzis Valsts policijai nodrošināt pastiprinātu braukšanas ātruma kontroli Rīgas pašvaldības teritorijā līdz septembra beigām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu