Būvniecības apjoms ES novembrī gada griezumā pieaudzis par 0,2%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Būvniecības apjoms Eiropas Savienībā (ES) pagājušā gada novembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, pieaudzis par 0,2%, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» apkopotā informācija. 

Savukārt 17 eirozonas valstīs būvniecība gada laikā pieauga par 0,7%. 

No visām dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, būvniecības apjoms gada salīdzinājumā samazinājās astoņās valstīs, lielāko kritumu piedzīvojot Portugālei - par 12,2%, Bulgārijai - par 10,2% un Slovēnijai - par 10%. 

Savukārt pieaugums reģistrēts sešās valstīs - Rumānijā - par 16,9%, Polijā - par 14,7% un Vācijā - par 9,9%. 

Tikmēr salīdzinājumā ar oktobri būvniecības apjoms eirozonā novembrī pieauga par 0,8%, bet ES - par 0,4%. Mēneša salīdzinājumā būvniecības apjoms samazinājās trīs valstīs - Spānijā un Slovākijā par 0,7% un Bulgārijā - par 0,3%.

Savukārt pieaugums reģistrēts 11 valstīs, no kurām lielākā augšupeja bijusi Slovēnijā - par 23,1%, Ungārijā - par 7,4% un Vācijā - par 4,5%.

Kā ziņots, informācija par būvniecības apjoma izmaiņām katru mēnesi netiek apkopota par visām ES dalībvalstīm, jo Igaunija, Īrija, Grieķija, Kipra, Latvija, Lietuva un Malta datus par būvniecību «Eurostat» iesniedz nevis katru mēnesi, bet gan reizi ceturksnī.
 
Informācija nebija pieejama arī par vairākām citām valstīm. Savukārt Itālijā un Somijā informācija par būvniecības apjoma izmaiņām ir konfidenciāla.
 
Savukārt 2011.gada trešajā ceturksnī būvniecības apjoms Latvijā gada salīdzinājumā pieauga par 19,6%, bet ceturkšņa salīdzinājumā palielinājās par 15,1%. 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu