Būvniecības izmaksas samazinājušās par 0,3%

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, būvniecības izmaksas samazinājušās vidēji par 0,3%. Visstraujāk būvizmaksas samazinājās pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē — par 1,5%, kā arī rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā — par 0,8%. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai samazinājās par 1,6%, būvmateriālu cenas — par 1,2%. Savukārt strādnieku darba samaksa pieauga par 2,8%, kas saistīts ar sezonas ietekmi.

2009. gada aprīlī, salīdzinot ar 2008. gada aprīli, būvniecības izmaksas Latvijā samazinājās vidēji par 8,4%. Visstraujāk tās kritās viesnīcu un ģimenes māju būvniecībā (attiecīgi par 12,1 un 11,7%), rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā (par 10,6%), kā arī izglītības, veselības aprūpes un sporta ēku renovācijā un celtniecībā — par 9,7%. Resursu pamatgrupās visstraujāk samazinājās strādnieku darba samaksa — par 18,2%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 6,1%, bet izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai pieauga par 2,5%. Šo izmaksu pieaugums bija raksturīgs ceļu būves uzņēmumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu