Carnikavā 2012.gada rudenī bērnudārzā būs papildu 160 vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Carnikavas novada pašvaldība plāno, ka jau 2012.gada rudenī papildus vēl 160 bērni vērs pašvaldības bērnudārza durvis - jaunajā korpusā būs izvietotas astoņas grupiņas. 

Carnikavas novada pirmsskolas izglītības iestāde «Riekstiņš» pašlaik nodrošina vietas 194 bērniem, bet gandrīz 60 bērniem līdzfinansē uzturēšanos privātās pirmsskolas izglītības iestādēs, vēl 40 bērniem - izglītības apguvi citu pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs, kopā 2010. gadā samaksājot gandrīz 200 tūkstošus latus. Novada dome ir pieņēmusi lēmumu veikt nozīmīgu ieguldījumu novada nākotnē un sākusi darbu pie tā, lai novada bērnus nodrošinātu ar iespēju apmeklēt bērnudārzu tuvu savai dzīvesvietai.

80.to gadu sākumā būvētais un 2004.gadā renovētais bērnudārzs «Riekstiņš» atrodas Carnikavas centrā, līdzās Carnikavas pamatskolai. Projektētājs SIA «Agroprojekts» saglabājis esošā bērnudārza iekšējo plānojumu un ārējos labiekārtojumus, funkcionāli un organiski savienojot veco un jaunprojektēto divstāvu ēku. Ēkai paredzēta jauna ieeja ar priekšpusē izveidotu nojumi velosipēdu un bērnu ratiņu novietnei, teritorijā paredzēts izveidot rotaļu laukumus ar šūpolēm, smilšu kastēm utt. Ēka būs pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem.
 
Jaunais bērnudārza korpuss būs solis uz to, lai Carnikavas novadā veidotu pieejamu vidi, kas rada vienlīdzīgas iespējas ikvienam izmantot savas tiesības dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un saņemt nepieciešamos pakalpojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu