CAS atcēlusi bin Hamamam piespriesto mūža diskvalifikāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanpixFoto:

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) šodien atcēla bijušajam Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidentam Muhamedam bin Hamamam piespriesto mūža diskvalifikāciju, līdz ar to paredzams, ka bin Hamams atgriezīsies AFC prezidenta amatā.

AFC gan noraidījusi, ka bin Hamams atgriezīsies federācijas prezidenta amatā. Neskatoties uz CAS lēmumu, AFC bin Hamama diskvalifikāciju atstāj spēkā.

Pirmdien AFC bin Hamamu uz 30 dienām atstādināja no jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm, apgalvojot, ka viņa lietā parādījušās jaunas apsūdzības korupcijā. Šis AFC lēmums atstāts spēkā.

Mūža diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm bin Hamamam bija piespriedusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

CAS savu lēmumu pamatoja ar to, ka nav bijis pietiekamu pierādījumu, lai bin Hamams saņemtu diskvalifikāciju.

«CAS apmierināja bin Hamama apelācijas prasību, atceļot FIFA Apelācijas komitejas pieņemto lēmumu un bin Hamamam piespriesto mūža diskvalifikāciju,» teikts CAS izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, FIFA mūža diskvalifikāciju bin Hamamam piesprieda pagājušā gada 23. jūlijā, jo mēnesi pirms tam tika atrasti pierādījumi, ka viņš un Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) prezidents Džeks Vorners pirms FIFA prezidenta vēlēšanām nodarbojušies ar korupciju.

Vorners pēc šīm apsūdzībām atkāpās no FIFA viceprezidenta amata, bet bin Hamams saņēma mūža diskvalifikāciju.

Tomēr bin Hamams jau kopš tā laika uzsvēra savu nevainību un cīnījās par taisnīgu lēmumu, galu galā iesniedzot apelāciju CAS.

Jau vēstīts, ka piecas Karību zonas Futbola apvienības (CFU) dalībvalstis liecināja, ka bin Hamams un Vorners mēģinājuši piekukuļot arī CFU biedrus, kuri saņēmuši brūnas krāsas aploksnes ar 40 000 dolāru (22 900 latiem). Kāds no iesaistītajiem, kas liecinājis par notikušo, pat paguvis aploksnes nofotografēt.

Bin Hamams kandidēja uz FIFA prezidenta amatu, taču pēc apsūdzībām korupcijā savu kandidatūru atsauca.

Skandaloza kļuva arī Vornera sarakste ar FIFA ģenerālsekretāru Žeromu Valkē. Kad sarakste kļuva pieejama plašākai sabiedrībai, Katara tika apsūdzēta nelegālās metodēs, lai šī valsts iegūtu tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Taču Katara un arī FIFA prezidents Zeps Blaters šīs apsūdzības noraidīja.

Pagājušā gada oktobra sākumā CAS noraidīja vienu bin Hamama apelāciju, ar kuras palīdzību viņš vēlējās atgriezties AFC prezidenta amatā. Ar šīs apelācijas palīdzību 62 gadus vecais katarietis bin Hamams vēlējās apstrīdēt ķīnieša Džana Dzjiluna apstiprināšanu AFC prezidenta amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu