Cauņa gūst vārtus Čempionu līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa šovakar kļuva par pirmo Latvijas futbolistu daudzu gadu laikā, kurš izcēlies ar gūtiem vārtiem UEFA Čempionu līgas spēlē.

Aizvadītajā apakšgrupu turnīra mačā Cauņa palīdzēja Krievijas premjerlīgas komandai Maskavas CSKA ar 3:0 (1:0) savā laukumā pieveikt Turcijas klubu «Trabzonspor SK».

Cauņa laukumā devās 62. minūtē, nomainot Zoranu Tošiču, bet ar vārtu guvumu viņš izcēlās 76. minūtē, kad pēc skaistas Vāgnera Lava piespēles uzreiz no gaisa raidīja bumbu vārtos. Šajā brīdī Cauņa izvirzīja «maskaviešus» vadībā ar 2:0. Pāris minūtes vēlāk Cauņam bija iespēja gūt arī otros vārtus mačā, tomēr bumba pēc viņa sitiena trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pirms tam pirmajā puslaikā precīzi bija sitis Seidū Dumbija, kurš 86. minūtē panāca arī 3:0.

Cauņa kļuva par otro Latvijas futbolistu, kurš precīzi sitis UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā. Spēlējot Kijevas «Dinamo» komandas sastāvā, trīs vārtus Eiropas spēcīgākajā turnīrā bija guvis Māris Verpakovskis.

«Mēs plānojām Cauņas iznākšanu laukumā uz maiņu, jo tomēr viņš šobrīd ir vienīgais no mūsu rezervistiem, kurš var pastiprināt spēli uzbrukumā. Jautājums bija vienīgi, ko viņš nomainīs, bet spēles gaitā izlēmām, ka tas būs Tošičs,» pēc mača izteicās CSKA komandas galvenais treneris Leonīds Sluckis.

Šī Cauņam bija tikai otrā spēle UEFA Čempionu līgā. Turnīrā viņš debitēja pirmās kārtas cīņā, kad laukumā devās pamatsastāvā, nospēlējot 67 minūtes.

Otrajā B apakšgrupas trešās kārtas spēlē šovakar Itālijas čempionvienība Milānas «Inter» tiksies ar Francijas čempioniem «LOSC Lille Metropole».

Kopvērtējumā tagad «Trabzonspor SK» un CSKA komandām ir pa četriem punktiem trīs spēlēs, bet «Inter» un «LOSC Lille Metropole» komandas divās spēlēs izcīnījušas attiecīgi trīs un divus punktus.

Jau vēstīts, ka B apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs CSKA izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar «LOSC Lille Metropole», bet pēc tam ar 2:3 piekāpās «Inter».

Pirms Cauņas UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā bija spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Māris Verpakovskis un Jurijs Laizāns. Pirmais Čempionu līgā no latviešiem 2000. gadā debitēja Andrejs Štolcers, kurš toreiz pārstāvēja Krievijas klubu Maskavas «Spartak». Divus mačus Štolcers pat sāka savas komandas sākumsastāvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu