Čehija pēdējā minūtē apklusina Zviedriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāta ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdienas vakarā Čehijas izlases hokejisti ar 4:3 pieveica Zviedrijas valstsvienību, tādejādi pusfinālā tiksies Čehija un Slovākija.

Mača rezultātu 8. minūtē atklāja Zviedrijas izlases uzbrucējs Luī Ēriksons, tomēr pēc četrarpus minūtēm 40 gadus vecais Petrs Nedveds panāca izlīdzinājumu. Pirmās trešdaļas beigās vairāk un bīstamāk uzbruka čehi, bet 17. minūtē Jirži Novotnijs ļāva Čehijas komandai pārņemt vadību.

Otrajā periodā zviedri centās uzbrukt, tomēr ar bīstamiem pretuzbrukumiem atbildēja čehi un Mihals Frolīks neizmantoja lielisku izdevību. Tomēr trešdaļas vidū Čehijas izlases ieguva pirmo vairākumu un jau pēc 18 sekundēm Martins Erats palielināja čehu pārsvaru. Tikai pēdējās pāris minūtēs zviedri sarīkoja ofensīvu, kas beidzās ar Henrika Zeterberga vārtu guvumu, atjaunojot mājiniekiem cerības uz panākumu.

Jau trešā perioda 45. sekundē Junatans Ēriksons, kura noraidījuma dēļ tika zaudēti trešie vārti, panāca izlīdzinājumu - 3:3. Turpinājumā laukumā ritēja aizraujoša cīņa, kurā abām komandām netrūka iespēju gūt vārtus, bet 29 sekundes līdz mača beigām Milans Mihaleks pārspēja Viktoru Fāstu, izcīnot Čehijas izlasei uzvaru.

Pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Slovākija negaidīti ar 4:3 pieveica Kanādu, Krievija ar 5:2 pārspēja Norvēģiju, bet Somija pēdējās sekundēs izrāva uzvaru ar 3:2 pār ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu