Cēlās gladiolas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izstādē «Cēlās gladiolas» apskatāmi iecienītākie septembra ziedi

Veicot aptauju Saktas puķu tirdziņā, skaidrs ir viens, joprojām 1. septembra populārākie ziedi ir gladiolas. Par godu skolas svētkiem tirdzniecības centrā Spice Home no 31. augusta līdz 2. septembrim būs apskatāma izstāde «Cēlās gladiolas», kurā Latvijas selekcionāri prezentēs vairāk kā 100 dažādas ziedu šķirnes.

Gladiolu izstādē t/c Spice Home akcents tiks vērsts uz vēlīnajām šķirnēm, kurās gladiolas ir izstiepušās neticami garas un to ziedi krāsojas visos varavīksnes toņos. Kā komentēja Gladiolu un īrisu biedrības prezidents Laimonis Zaķis: «Gladiolas ir ļoti praktiski audzējami ziedi, tās piedos savam audzētājam daudzas kļūdas gan saistītās ar nezināšanu, gan ar iespējamo pieredzes trūkumu. Tas ir tikai mīts, ka šie ziedi ir kaprīzi un slimīgi. Pārzinot tikai dažus gladiolu audzēšanas knifiņus, tās var izaudzēt krāšņas un bagātīgas.»

Patiesas vērtības nezūd un gladiolas ar saviem bagātīgajiem ziediem, spēcīgajiem stublājiem un pārliecinošo iespaidu ir iecienītas skolnieku vidū. Aptaujājot vairākus ziedu salonus un Rīgas centra ziedu tirgotājus ir skaidrs, ka septembra sākums ir gladiolu laiks.

Ziedu salona Linda pārstāve vēsta: «Gladiolas ir vienas no populārākajām septembra puķēm, to krāsu un izmēru dažādība piesaista klientus. Pēdējā laikā iecienītas ir ne tikai lielajiem, krāšņajiem ziediem bagātās, bet arī sīkziedu gladiolas.»

Izstādē būs iespēja iepazīties ar vairāku Latvijas selekcionāru – Laimoņa Zaķa, Visvalža Vinķeļa un Jura Bāzes, kā arī kolekcionāru – Raimonda Cīruļa, Raimonda Puriņa, Ērikas Ozeres un citu ziedu audzētāju gladiolu ziediem. Visiem interesentiem būs iespēja aprunāties ar ziedu audzēšanas konsultantu un iegūt interesantu informāciju par dažādiem veiksmīgiem un vienkāršiem paņēmieniem gladiolu audzēšanā.

Izstāde «Cēlās gladiolas» bez maksas būs apskatāma Spice Home 1. stāvā 31. augustā, 1. septembrī no plkst. 10.00-21.00 un 2. septembrī no plkst. 10.00-20.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu